
Yine ismi ne olsunki bunun diye uzun uzun düşündüğüm bir tarif:)Aslında şöyle kallavi bir şekilde Serinletici Ramazan Şerbeti veya Şifa Kaynağı Kompostosu gibi başlıklar atmak istiyorum ama boyumdan büyük başlıkları! ben pek sevmiyorum nedense...
Hepimiz evde erik ve vişne suyu yaparızya yapmayın artık:)Bir kere bu şekilde deneyin eminim klasik şeker ,su ve meyve biürleşiminden oluşan kompostaları bir kenara bırakacaksınız.
Hayırlı Ramazanlar hepimize,Allah hepimize güç kuvvet versin...
1 kilo kırmızı erik
Yarım kilo vişne
Yarım kilo vişne
2,5 su bardağı şeker(damak zevkinize kalmış )
3 litre su
2 adet çubuk tarçın
fındık büyüklüğünde zencefil
7-8 adet karanfil

Büyükçe bir tencereye su ve yıkanmış meyveleri koyup kaynatalım.Meyveler çatlamaya başladığında suyun içine baharatları ve şekeri ilave edip beş dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Teneceremizi bir kenarda soğumaya bırakalım.Soğuyan meyve suyumuzu kevgirden geçirip şişelere dolduralım.dilersek şişlerin içine çubuk tarçınıda atabiliriz.Buzdolabında 5 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
canım
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum.çok öptüm.sevgiler...
Ramazanda iftar sofralarında en çok tercih edileceklerin başında buzz gibi içecekler geliyor. Bu da iyi bir alternatif. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım hayırlı ramazanlar
YanıtlaSil15-20 adette yemek istemediğim kayısı var acaba onları dediğin tarife karıştırsam patlarmı =)
şaka yani tadı kötü olurmu karanfille tarçınada bayılırım ya
Ellerine sağlık
patlamaz patlamaz:) dene sen :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık. keşke dün aklıma gelseydii bende bugün için yapsaydım. Böyle bir serinlik iftar da nede güzel olur. Kompostolarıma bende çoğunlukla tarçın ve karanfil koyuyorum. Kesinlikle dediğin gibi farklı bir lezzet :)
YanıtlaSiltatlım kalbimiz birmiş ben de geçen hafta maggi sofrası için yaptım aynısından,bir tek ben değilmişim erikle vişneyi karıştıran :)
YanıtlaSilSırf eriğin yanlışlıkla bardağa düştüğü bu fotoğraf için bile yapabilirim canım:) Ellerine sağlık. Bizde de bu aralar erik suyu ve vişne kompostosu kaynıyor sürekli. Eşim çok sevdiği için. Şimdi ikisini de karıştırayım bakalım:) Hayırlı Ramazanlar...
YanıtlaSilolsada içsek ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilTam Ramazanlik,ellerine saglik,fotograflari ise daha hos,hayirli Ramazanlar dilerim,bereketli sofralar sizin olsun...
YanıtlaSiltam da şimdi oruç oruç susamışken o buz gibi terlemiş bardağa bakmak bana hiç iyi gelmedi. habire yutkundum durdum :)
YanıtlaSilfotoğraflar süper olmuş canım. hayırlı ramazanlar
YanıtlaSiltatlım öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim canım
YanıtlaSilEvde olunca bende hafta sonu erik suyu yaptım. Bak şimdi aklım bunda kaldı pazara çıkayım yeniden erik ve vişne alıp yapayım. Ellerine sağlık canım afiyet bal olsun.
İftar sofralarında çok da şık olur :)
Aylincim, o nasıl bir renk bayıldım :) Süper görünüyor, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilSahane görünüyor, ellerine saglik. Hayirli ramazanlar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sıcak ramazan günleri için yemekten bile daha makül bir tarif.
YanıtlaSilOhhh buz gibi nasıl canım çekti şimdi,ellerine sağlık,hayıtlı ramazanlar...
YanıtlaSilSevgili Aylin, ne de güzel yapmışsın ve fotoğraflamışsın eline sağlık. aslında bende tatil öncesi bir kavanoz hazırlamıştım aynen yaptığın gibi erikleri buzdolapta bırakmaya gönlüm elvermemişti. bende fotoğraflayıp koysam mı ne dersin..şimde sende görünce pek hoşuma gideverdi.. hayırlı ramazanlar, sevgiyle kal.
YanıtlaSilTek kelimeyle nefis görünüyor canım...
YanıtlaSilEriğin düşmüş fotosına bayıldım bayıldım:)))
Ellerine sağlık canım
Hayırlı ramazanlar.
Öptüm çok
Tek kelimeyle nefis görünüyor canım...
YanıtlaSilEriğin düşmüş fotosına bayıldım bayıldım:)))
Ellerine sağlık canım
Hayırlı ramazanlar.
Öptüm çok
canımm harika görünüyorr:))bir barhak adım kaçıyorum:)
YanıtlaSiliftra şööyyle buzz gibi ne iyi gider :)))
ellerine sağlıkk:))
hayırlı ramazanlar canımm ...
sevgilerimle...
fotoğraflar o kadar süper ki bu yazdıklarının hepsini denemek ve yemek istiyor insan
YanıtlaSilbayıldım bunlara
ramazan ramazan tüm arkadaşlarıma bloğun linkini gönderdim ofiste herkesin ağzının suyu aktı :)))
sevgiler
Eline sağlık canım.Bu sıcak aylarda soğuk soğuk.
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar:)
Görüntü harika, resimlere bayıldım. Sanada hayırlı ramazanlar :)
YanıtlaSilEllerine sağlık geçen Ramazan ben de şerbetlere takmıştım, bu tarife de bayıldım mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Hakikaten erik tam zamanını bulmuş. Ramazan sofralarında asitli içecek olmasına karşıyım ben. Mis gibi ev yapımı şerbetler, hoşaflar varken ne gereği var. Bak ne güzel bir tarif vermişsin.
YanıtlaSilAslında şewhriye salatasına yorum yazmak istemiştim ama eriğin bardağa düşüş haline bayıldım tam zamanında muhteşem bir kare ellerine sağlık canım.......
YanıtlaSil1.dak.
2.dak.
5. dak.
7 dak.
10 dak.
*
Ben hala resme bakıyorum :))
Muhteşemmmmmm
aylin hanım merhaba tarifinize bayıldım çok ferah görünüyor benim bir sorum olacak bizim evde bahçeden toplanan erikler var onlarla yapıcağımda acaba miktarını nasıl ayarlayabilirim. bir de zencefiliniz kuru muydu bilmiyorum ama kuru zencefil var evde ondan koysam olur mu
YanıtlaSilmerhaba Yasemincim benim zencefilim yaştı ama kurudanda 1 tane küçük atabilirsin içine.Bahçeden tplanan erikler tam kızarmamışsa şeker mavsiye ederim.Standart bakkal poşeti ile 1 kilo erik yarım torba yapıyor sanırım o şekilde ayarlayabilirsin miktarı
YanıtlaSilcanım ne dıyebılırım kı butun yemeklerın harıka,ellerıne sağlık
YanıtlaSilcanım ne dıyebılırım kı butun yemeklerın harıka,ellerıne sağlık
YanıtlaSilAylin Hanım tekrar merhaba
YanıtlaSildenedim tadı gerçekten çok güzel oldu biz biraz tarçın tadını baskın bulduk bu yüzden bir dahaki sefere tek çubuk atıcam "eee yoğun buldunuz da içemediniz mi" derseniz tabiki öyle bir şey olmadı tam 7 kişi bir seferde 3 litreyi bitirdik:) çoook teşekkür ederim.
afiyet olsun yasemincim.Çubuk tarçının bazılar daha kibar boylarda iken bazıları tabiri caizse odunumsu bir kalınlığa sahip oluyor belkide ondandır ne dersin :))
YanıtlaSil