25 Nisan 2012 Çarşamba

Fırında Sebzeli Çipura

Tercihim her zaman şöyle çıtır çıtır mısır unuda kızarmış hamsi ,tekir vs de olsada mutfağı fazla batırmammak ve kokutmama adına fırında balık yapmayı daha çok seviyorum.

Ancak buğulama tarzı yumuşak ve sulu balıktanda pek hoşlandığım söylenemez.Bu şekilde sebzeli balığı aslında genelde sadece soğan ve mantar ile yapıyorum.O şekildede çok lezzetli oluyor gerçekten.Ancak evdeki tek sebzeler bitsin gitsin mantığı ile balığın altına döşedim bu sefer hepsini susuz olarak...

Fırında Sebzeli Çipura


2 adet orta boy deniz çipurası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarmısak

1 adet büyük soğan

1 adet yeşil kabak

1 minik havuç

1 adet veya 5-6 tane minik domates

1 adet patates

1 adet kırmızı biber
1 adet limon

Bir avuç kadar doğranmış mantar

yarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz

Bir kaç dal maydanoz





Sebzeleri halkalar halinde doğrayın.Ancak havuç ve patatesi çok ince doğrayınki geç piştikleri için diğer sebzelerle denge sağlansın.Sebzeleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp fırın kabına yerleştirin.

Çipuraları sebzeli karışım üzerine yayıp üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz gezdirin.


Önce 180 derecede 20 dakika,daha sonra frının ayarını 200'e çıkararak 10 dakika pişirin.



Afiyet Olsun....


19 yorum :

Aycan dedi ki...

Çipura benim de sık yaptığım balıklardan biri.Sebzeli yaparım fakat kabak hiç denememiştim.Süper görünüyor valla aylinim.Ellerine sağlık.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Ellerine saglık canım

Unknown dedi ki...

Aldım kaçıyorum canım arama sakın :)Ellerine sağlık enfes öpüyo
rum.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL YE BENİ DİYOR
:)

ÖZLEMCE dedi ki...

oooh mis gibi..
balık çekti canım.
ellerine sağlık

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Hem sağlıklı, hem de leziz..Daha ne olsun Aylincim:). Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Hem sağlıklı, hem de leziz..Daha ne olsun Aylincim:). Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

Burcu Kayhan dedi ki...

Ohhh şahane olmuş:) Bir Egeli olarak balığın her türlüsüne bayılırım.Ben de senin gibi daha çok istavrit,hamsi,papalina gibi küçük balıkları tava şeklinde seviyorum ama bu şekilde kesinlikle daha sağlıklı oluyor ve ev kokmuyor:)
Eline koluna sağlık, afiyet şeker olsun.Sevgiler:)

Nil dedi ki...

biz hiç böyle denemedik. ya kızarttık ya ızgara yaptık. evdeki sebzeleri değerlendirmek için güzel fikirmiş.

lezzet-i mekan dedi ki...

merhabalar, kokusunu hissettim sanki, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. güzel bir gün diliyorum sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

ellerine sağlık aylincim nefis olmuş rengarenk:) sevgilerimle..

Tümay Öztürk dedi ki...

Ohhhh mis gibi tam bir yaz yemeği. Canım ellerine sağlık:) Tam Simaylık:)

nazlı dedi ki...

rengarenk süper görüntü. yazın daha ne istenirki zaten. miss :)

Gurme Şirine dedi ki...

valla süper elline emeğine sağlık...
kocaman sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Dün hava öyle sıcaktı ki. Balık mevsimini bitirdik biz.
Amma buu harika gözüküyor.

Size link verdim bugün, haberiniz ola.

Kopyacı anne Çiğdem

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

sahiden nefis görünüyor hacı,
ellerine sağlıkkkk
öperim datlu yanaklarından:)))

zeys dedi ki...

cıpura en sevdıgım balıktır, cok guzel bır tarıf ellerıne saglık!
bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :) sevgıler...

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Aynen benimde tercihim çıtır çıtır kızarmış balık ve son zamanlarda abarttım ben bu durumu..
Hamsileri kızartıp,ekmeğin arasına ve yanında şalgam suyu ve acı turşu biberle kendimi kaybediyorum..

Fırında olanınada hayır demem ama böylede güzel sunulmuşsa..
Afiyetle yerim..
Ellerine sağlık canım..

Narince dedi ki...

Kokusu geldi burnuma birden, canım çekti yav.