1 Mayıs 2013 Çarşamba

SAĞLIKLI BESLENME TARİFLERİ-1 (Izgara Patlıcan )



   Ne kadar da iddialı bir başlık attım yine pehh pehhh! Koca bir kışı geçirdik yedik içtik yuvarlanır kıvama geldik çok şükür :) Havalar birden bire ısınınca ince kıyafetleri giydik oda ne hiç biri olmuyor !Olsada bu aynadaki ben olamam acil kilo vermem lazım ohh yooooo gibi kelimeler bu aralar her bayanın ağzından çıkıyordur değilmi.


   Bir kere acil verilen kilolar acil olarak geri alınır onu tekrar belirtiyim ki tecrübe konuşuyor .Daha evvelki sağlıklı yaşam ile bir ayda 6 kilo yazımda zaten bundan uzunca bahsetmiştim.

   Şimdiki amacımsa diyetteyim, hem sağlıklı hemde lezzetli neler yiyebilirim.Hep aynı şeyleri yemekten sıkıldım diyenlere kaynak oluşturucak bir seri hazırlamak.

   İlk tarifimiz sadece 10 dakikanızı alacak , lezzetli bir tarif.İlerleyen günlerde değişik versiyonları gelecek elbette ....



Izgara Patlıcan Tarifi (1 kişilik)

2  adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı lor peyniri
3-4 adet kuru domates
1 tatlı kaşığı çeşnili zeytinyağı (bunu daha sonra ayrı bir yazıda paylaşacağım)
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik
1 dilim uno denge ekmeği (sadece 39 kalori ! )

Patlıcanları pijamalı soyup ince halkalar halinde doğrayalım.Vaktimiz varsa tuzlu suda yarım saat bekletip iyice kurulayalım.

Elektrikli ızgara veya döküm tavayı  veya teflon tavanızı iyice ısıtın.Bir fırça yardımı ile patlıcanlarınızın ön ve arka yüzlerine zeytinyağı sürün.Patlıcanları ızgarada önlü arkalı kızartın ve tabağa alın.Üzerine 1 yemek kaşığı lor peynirini serpiştirin.

Kuru domates ve ekmeği şeritler haline doğrayın ve ızgarada biraz ısıtıp patlıcanların üzerine yerleştirin.Kekik ve fesleğenide serpiştince tabağınız hazır.

Tek başına bir öğün olarak tüketebilir veya yanında 1 porsiyon tavuk ızgara ile yiyebilirsiniz.

Not:Çeşnili zeytinyağında tuz olduğu için tuz kullanmadım.Fotoğrafını paylaşacağım zeytinyağında ,biberiye,sarmısak,taze kekik,deniz tuzu vb baharatlar mevcut ve evde kendim hazırlıyorum.


Afiyet Olsun.

6 yorum :

bilge dedi ki...

Eline sağlık. Ailece çok sevdiğimiz bir çeşittir ızgara sebze. Ben dilim yerine küp kesiyorum. Gerçekten güzel oluyor.

MERVE dedi ki...

patlıcan sevmeyenleri anlamıyorum, nefis bir damak tadı bence..
elinize sağlık :)

MERVE dedi ki...

patlıcan sevmeyenleri anlamıyorum, nefis bir damak tadı bence..
elinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

ben de yaptım ama patlıcanları ince doğramama ragmen tadı pişmemiş gibi oldu

YeMeK vAkTi dedi ki...

Gerçekten tam pişirdiğinize inanıyorsanız bence çiğ değildir ama size kızartma tadı vermediğinden çiğ gibi gelmiştir. Düşününki pizzacılar hamur üzerinde ve tek taraflı pişiriyorlar :)

Adsız dedi ki...

sanırım öyle oldu,teşekkür ederim yanıt için.