26 Eylül 2011 Pazartesi

Philips Airfryer/Airfryer'de Saç Kavurma ve Sucuk Izgara

Şimdi bunun adı saç kavurmamı oluyor e hani saç hani ızgara :)) Efendim artık benim saçımda ,ızgaramda ,fritözüm - fırınımda hepsi airfryer:)İtiraf etmem gerekirse daha evvel tanıtımına katıldığım Philips Airfryer benim için illa mutfağımda olması gereken bir alet fikrine kapılmama sebep olmadı.Nedeni tanıtım niyeti ile önümüzde birer paket donmuş patates ve misket köfte pişirilmiş ve tadımı istenmişti.Güzelmiydi evet yağsız olması çok ilgi çekici idi ama neden bu kadar parayı donmuş ürünleri pişiren bir ürün için veriyimki hemde mutfağımdaki küçük ev aletlerinin çoğunu tezgahımdan kaldırmışken fikri ile günü kapadım...!!!




Ancak ramazan ayında katıldığım airfryer osmanlı yemekleri etkinliğinde neler yapıldığını gördükten hatta uyguladıktan sonra fikrim yavaş yavaş değişmişti. Ertesi günlerde internette fiyat araştırmalarına başladım ve kredi kartımın kesilme tarihini beklerken gelen kargo ile çok şaşırdım, artık bir Airfryerim vardı:)

O zamanlar hala olmazsa olmaz bir alet olarak görmediğim içinse( şirkette kızarttığımız deneme patates hariç )ilk 3 gün kutusundan bile çıkarmadım(bu kadar açık olmasamıydım:))) Üç gün sonunda ilk deneme tabiki patates kızartması ile oldu....ardından köfte ama ev yapımı:)köfteye hiç yağ ilave etmediğim halde alt hazneye akan yağları görmek beni çok keyiflendirdi..Sonrası günde paçanga böreği ve çikolatalı sufle denemelerim oldu.Sonra tavuk baget,saç kavurma üçüncü tekrar sufle şeklinde gelişti aramızdaki ilişki:)Ve ben fark ettimki 1 haftadır tencerede yemek pişirmedim!Rondo ve çay makinası hariç bütün aletleri yukarı raflara gönderen ben mutfağımın baş köşesine yerleştirdim onu:)(bknz aşağıdaki fotolar:))

Kısacası evinize girdiğinde kesinlikle köşelere atmayacağınız parasını sonuna kadar hak eden bir ürün bence Philips Airfryer ...onunla yapmayı planladığım neler var neler :)Onunla bu derece yakınlaşmamı sağlayan sevgili Onur Atahan ve bizimle harika ilgilenen Philips çalışanlarına sonsuz teşekkürler....Her blog ve internet sitesinde gördüğünüz klasik Airfryer tanıtımı ve bilgi için tık tık tık



Fotoğraflamayı hiç düşünmediğim bir kahvaltı sofrası.....Lezzetiyle mmmmm dedirten sucuk ızgara.....




Sucukları iri halkalar halinde doğrayıp halkaları ortadan ikiye bölün ve şişe dizin.Airfryer 'i 180 derecede 7 dakikaya ayarlayın 5. dakikada sucukları içerisine yerleştirin siz işinize bakın:)))Onlar pişince size seslenir:))







İşten geldiğimde saç kavurma yapmak için etleri içerisine koyduğum ve 15 dakikaya ayarladığım Airfryer ben domates ve biberleri doğrayana kadar etleri pişirmişti bile....




Saç Kavurma




400 gram minik doğranmış kuzu eti

2 adet domates

3 adet yeşil biber

1 adet kurusoğan

tuz,karabiber,kekik,kırmızı pul biber

2 adet bazlama ekmeği veya lavaş










Airfryer'i 200 derecede 17 dakikaya ayarlayıp 15. dakikada sepetin içerisine etleri ilave edin.Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ,biberleride minik minik doğrayın ve süre 6 dakikaya düştüğünde sepeti sallayın ve biber ve domatesleri etlere ilave edin.Pişirme işlemi bittiğinde baharatları ilave edin ve sepeti sallayın.Sepeti kaldırdığınızda domates ve etin suyunun alt haznede birktiğini göreceksiniz işte arzu ederseniz o su ile bazlama ekmeklerinizi ıslatın ve kavurmayı ekmeğin içine koyun.Kuru soğan ve acı biber ile birlikte bekletmeden servise sunun.









not:Airfryer yoksa aynı işlemi saçta veya teflon tavada pişirme süresini 10 dakika arttırarak yapabilirsiniz.

23 yorum :

Tümay Öztürk dedi ki...

Gerçekten insanın eli ayağı oluveriyor birden ya. katılıyorum sana. Ellerine sağlık canım. O gün çok keyiflidi. seninle yanyana güle oynaya yemek yapmak da ayrı keyifliydi:)

Unknown dedi ki...

GÜLE GÜLE KULLAN CANIM LEZZETLİ YEMEKLER YAP HEP:)))
BENDE HAZIR DONMUŞ ÜRÜNLER KULLANMAYI HİÇ TERCİH ETMEMİŞİMDİR BUGÜNE KADAR.
AMA BUTÜR YEMEKLER YAPABİLMEK DAHA CAZİP GÖRÜNÜYOR.
FİYATININ DÜŞMESİNİ BEKLİYECEM DEMİŞTİN. DÜŞMÜŞMÜ YADA NEKADAR OLMUŞ?

bırtutamkekik dedi ki...

güle güle iyi günlerde kyllan aylincim:)
sağlıklı ve leziz yemekler yaparak bizlerle mutfağını paylaştığın için ayrıca çok teşekkür ederim:)
bende tefalin modelini alıp almamakta tereddütte kalmıştım.
sence duyumların ve gözlemlediğin kadarı ile hangisi daha verimli olur?
sadece saç kavurma için bile alabilirim sanki bu aleti:)
sunumun da öyle albenili ki,bayılıyorum sana ben yaa:)
sevgilerimle

memolininannesi dedi ki...

vallahi bu kada yemegı oyle 3-5 dakıkada yapmakta guzel, bırsuru arkadas es dost bırlıkte olmakta guzel, bu alete bedavadan sahıp olmakta guzel..
gule gule kullan canım...
elıne saglık tarıfler ıcın...

zeynep dedi ki...

Güle güle kullan şekerim hani beni de cezbetti doğrusu kolaylık bakımından malum mutfakta zaman geçirmeyi sevmiyorum:))
Ellerine sağlık canım mutlu haftalar..

Unknown dedi ki...

güle güle kullan canım bende istiyorum ama fiyatı biraz pahalı:)sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

aylinim; güle güle kullan.. epeydir yorumlara gelemiyordum sana :) malum bir ramazanı şerif geçti otağımızdan.. sonrasında blogda yorum yapamama sorunları yaşadım ama sanırım bu sefer sorun olmayacak.. öptüm.. by

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

iyi günlerde kullanın...aranızdaki muhabbetin artması dileğiyle...cidden yağsız lezzetli ürünler yapmak için ideal...başka rengide varmı acab? ellerinize sağlık..

YeMeK vAkTi dedi ki...

:))bildiğim kadarı ile başka rengi yok...

Tefali hiç denemedim ama ikisinide kulananlar bunun çok daha iyi olduğunu söylüyorlar

ozguluntarifleri dedi ki...

gule gule kullan Aylinim nefisss mamalar yap cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum:)

fiamma dedi ki...

Güle güle kullanın, ben de biraz şaşı bakıyordum açıkca özellikle fritöz gibi aletleri alıpta hiç kullanamadım hele ki aynı yağ ile herşeyi yapma fikrini hiç uygulamayı bile düşünmedim ama öyle güzel anlatmışsınız ki fikrim çelindi. İçerisini görebileceğiniz bir penceresi var mı? Yoksa herieyi zamanla mı takip ediyorsunuz?

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir gündü gerçekten.Zaten bütün kızlar :) bir arada yemek yapmanın keyfi anlatılamaz

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir gündü gerçekten.Zaten bütün kızlar :) bir arada yemek yapmanın keyfi anlatılamaz

sibelyalcincom dedi ki...

Sağlıklı güzel günlerde kullanın:)))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sevgili fiamma bir penceresi yok zamanı ayarlıyorsun o pişiriyor sadece bazı durumlarda pişmenin ortasında 1 kereye mahsus sepeti sallamak gerekiyor hepsi bu.Zaten ürünle brlikte verilen kitapçıklarda neyin hangi sürede piştiği çok açık yazılmış ben hiç zorlanmadım kullanırken

durutarifler dedi ki...

Güle güle kullan Aylin'cim. ben de kararsızım hangisini alayım diye. Tefal mi Phillips mi?
Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

Aylincim bu şahane bir ürün inan kullanmaya başladığım ilk günden beri tezgahımda hatta yemek masamda tezgahım o kadar ufak ki düşün yemek masamın başında sürekli kullanıma hazır mutfagımda :) Haftada en az 2 yada 3 kez kullanıyorum annem ise gündüzleri kullanıyormuş yeni öğrendim. Düşün artık ne derece elimiz ayağımız olduğunu sucuk yapmamıştım bak onuda deneyeyim. ah bir baharatlı patates oluyor ki deyme keyfine tatlım bir kere her pazar kahvaltımızda mutlaka oluyor kendileri :)
tatlım iyi günlerde bol bol tarifler yapman dilegiyle bu arada saç kavurmayı hazır bugün evde yemek yokken yapoayım 17 dakikada :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Ben de kargodan bana airfryer gelsin istiyorum.

Ayrıca kurabiye kesin yapılacaklar listesine girdi.

Kıskanç anne Çiğdem

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nilaycım dediğim gibi tefali hiç kullanmadım ama ikisinide kullannalar philips diyor hep.Tefale kocaman bir kaşıkla yağ ekliyorsun hem :) bunda oda yok

Aycan dedi ki...

Canım, nasıl ballandıra ballandıra anlattıysan, bende sonunda alabildim. :)

Öpüyorum seni.

seyabb dedi ki...

büyük kolaylık.Afiyet olsun.Çok leziz görünüyor.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Ben de bu ürürnü yeni aldım kullanmak için sabırsızlanıyorum. Bir şey sormak istiyorum size saç tava yapmışsınız bunu yaparken ayrı bi kap kullandınız mı kitapçığında o şekilde anlatıyor galiba. Yoksa direk haznenin içine mi koydunuz malzemeleri.
Teşekkür ederim şimdiden

Unknown dedi ki...

Merhaba hayırlı olsun, evet genelde ekstra bir kap kullanıyorum ancak bu tarifte kullanmadım . Domatesin suyunu zaten istemediğim için altına akıtıyor suyu sallaya sallaya pişiriyorum