Hayır tadının lokum ile bir alakası yok :) Ancak çokkkk lezzetli ve kolay bir tarif.Bu tarifi ilk kez Antalyalı blog yazarları buluşması fotoğraflarında gördüm.Epeydirde aklımda olan bir tarifti.İnternette bir kaç şekilde tarifleri mevcut ben iki üç sitedeki tarifi birleştirerek denedim.Sonuç çok başarılı,deneyin :)
Erzincan Lokumu Tarifi
250 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 kaşık sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(+1 kaşık daha olabilir)
üzeri için çay bardağı pudra şekeri
Pudra şekeri hariç bütün malzemeyi yoğurup yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz mini boy fırın tepsisi veya orta boy fırın kabına hamuru elinizle bastırarak yayın.
175 derece ön ısılı fırında 25-28 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınızda ilk sıcaklığı gidince revani gibi dilimleyin.Soğuduğunda pudra şekerini süzgeç ile eleyerek üzerine yayın.
Afiyet Olsun.
12 yorum :
Ellerine saglik bende severek yaparim afiyet olsun canim :)
tereyağ kokulu pratik bir tarif olmuş.. ellerine sağlık...
ilginç bir tarifmiş. daha önce denemedim... yapıp yemek lazım... Ellerine sağlık cnm :)
Ellerine sağlık canım. Tadını çok merak ettim ben de yapmak istiyorum en kısa zamanda....:)
Sevgilerimle,
Ilk deva duyuyorum bu tarifi en kisa zamanda deneyecegim ellerinize saglik
sevgilerimle
çok güzel görünüyor canım.denerim inşallah.sevgiler.
nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
bende ilk defa gördüm cok güzel bir tarife benziyor ellerinize saglik
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor bir dilim aldım izninle:))
diger bi adida perisan lokumu:)cok guzel kabarmis ellerine saglik uzerine piserken seker serperiz bu hali ile cok guzel olmus
Arkadaşları yapıldığı ilk gün daha kıtır olup kurabiyeye benziyor,ertesi gün kekimsi oluyor :) Deneyin çok pratik gerçektende
Yorum Gönder