Genelde tavuk veya kuşbaşı etli yapmaya alışkın olduğumuz bezelyeyi hiç misket köfteler ile yapmayı denediniz mi ? Parça eti sevmeyen çocuklar içinde alternatif olan bu yemek yanında makarna veya pilav ile oldukça besleyici ve doyurucu bir akşam alternatifi ...
Ben mevsim itibari ile havuç almadığım için kırmızı biber kullandım. Siz kırmızı biber yerine havuç kullanabilirsiniz.
KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ
300 gram kıyma
Minik bir kuru soğan
Tuz ,karabiber
1 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı taze bezelye
1 kırmızı biber
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı kekik
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip soğanı rendeleyin ve iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp hafif un serpilmiş bir tabağa dizin.
Sıvıyağ ve salçayı tencereye alıp biraz kavurun. Ardından bezelye ve minik doğranmış kırmızı biberi ilave edin ve 2 su bardağı su ilave edin.5 dakika sonra kaynamakta olan bezelyelere misket köfteleri ilave edin ve orta ateşte 10 dakika daha pişirin.
En son küp doğradığınız patates ve tuzu ilave edip 10 dakika daha pişirin .Yemeğin altını kapatın kekik serpin.
Afiyet Olsun.
Not: Patatesi önce koyarsanız fazla pişip dağılacaktır.
10 yorum :
OOOoooo sultanım seni buralarda görmek ne güzel,bırakın şu face yi evinize dönün yahu...
yemek şahane,missss
ellerine sağlık canım benim. :)
bir gün bezelyeyi patlatmadan haşlama kıvamını tutturursam bu tarifide deneyeceğim :)
:))) yüksek ateşte pişiriyor ve yemeği çok karıştırıyor olabilirmisin
Döndüm canım Tülinim inşallah
Sağol Aycancım :)
HUUUUU NASILSIN BALIM.
MMMM ELİNE SAĞLIK:)
Hmmm nefis görünüyor ellerine sağlık :)
Tarifinizi denemem gerek.. Görüntü güzel, tadı da nefistir eminim. Selamlar, sevgiler :)
bezelye mmmmmmmmmm
Yorum Gönder