Hayırlı kandiller olsun inşallah.Daha evvelki un helvası tarifimi bu sefer süt ile pişirip unu fazla kavurmadım. Ortaya da bu bol sütlü ve oldukça hafif olan helva çıktı.
Üzerine kaymaklı dondurma ve meyve ile sizde çok daha hafif olan bu helvayı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Sütlü Un Helvası Tarifi (Süt Helvası)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
Yağları tencereye alıp eritin.İçerisine unu ilave edip kısık ateşte ve sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Ayrı bir yerde süt ve şekeri şeker eriyene kadar ısıtın.Ununuz un rengi çok değişmeden yavaşça şekerli sütü ilave edin ve topaklanmaması için el çırpıcısı ile çırpın.Helva fokurdamaya başladığında altını kapatıp tencerenin üzerini temiz mutfak havlusuyla örtüp.Bu şekilde 10 dakika dinlendirin ve dilediğiniz şekli verip servise sunun.
Afiyet Olsun.
1 yorum :
ellerıne sağlık hayırlı kandıller
Yorum Gönder