16 Temmuz 2014 Çarşamba

Krem Şantili Poğaça



Fotoğraf Güncelleme 

Bu tarif sitede yaklaşık 4 yıl evvel yayınlandı.Ancak  fotoğraf güncellemesi için tekrar  paylaşmak istedim.Hem yapmayanlar yapsın deneyenler hatırlayıp tekrar denesin çünkü gerçekten nefis bir poğaça bu ...


Krem Şantili Poğaça

1 poşet toz krem şanti 
(1 paketteki 2 poşetten biri toz olarak kullanılacak)
250 gram yumuşak tereyağ
1 paket dr oetker instant maya
1 su bardağı süt
2 yumurta(bir sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

İç Malzemesi;1 kase rendelenmiş beyaz peynir
maydanoz,dereotu


Yoğurma kabımıza bütün hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Üzerine strech film çekip yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekliyoruz(benim vaktim yoktu bekletmedim)

Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 5 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz.Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve ortasına peynir koyup poğaça şekli veriyoruz.Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.



Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok :