16 Haziran 2011 Perşembe

Sağlıklı Yaşam(1 ayda 6 kilo'yu nasıl verdim)

Yazı notlarımda sık sık yemek bloğunun bana oldukça kilo aldırdığını ve bu durumdan hiç memnun olmadığımı yazdığımı biliyorsunuz.(1 senede 57’den 67 ye çıktım)

Yaklaşık 3 ay evvel ha gayret diyip sıkı bir rejime girmiştim ama sadece 3 gün sürebildi…Çünkü aslolan şu ki kendinizi diyet moduna çok ittiğinizde ve aç kalarak rejim yaptığınızda aklımız sürekli yemeklerde.Kendim için konuşayım işyerindeyken bile gözümün önünde uçuşan yemekler ve dahası akşam eve gider gitmez yapıcam diyerek bir çok yapıcam deyip yapmadığım şeyin aksine uygulamakta asla geciktirmediğim bol kremalı yağlı yemekler….

Hayatımızda elbetteki kremalı,soslu makarnalar,hatta yağlı yemekler,tatlılar olacak aksi taktirde hayat çekilmez olur bizim için.(bu sözüm bu tarz yemekleri sevmeyenlere değil ama fazla kilosu olan herkes bu saydıklarımı sever hadi itiraf edelim :)

Ancak dengeleyip çok ağır yediğimizde akşam yada ertesi günü çok hafif atlatmayı başarabilmemiz gerekiyor...








Bunları nedenmi yazıyorum.Çünkü ben bilindik bir takım kuralları uygulayıp hiç aç kalmadan 1 ayda 6 kilo vermeyi başardım.Bunun lafını bile geçirmedim blogta çünkü hiç anlamadan gitti kilolarım.Nelermi yaptım maddeliyim:


Bana göre en önemlisi akşam 18:30/19:00 sonrası yemek yememek…
Bu süreç içinde haftai içi eşimle malesefki hiç yemek yemedim.O akşamları 20:00 civarında evde oluyor ve bende hafta içi 23:00 gibi uyuyorum.20:30 gibi yiyeceğim akşam yemeğini tahmin edersinizki o saate kadar eritmem çok zor…Bu sebepten işten eve geldiğimde yemeğimi hemen yiyorum.Yada eve geç gideceksem işyerinde kendime ton balıklı sandviç,salata,yada beyaz peynirli sandviç hazırlıyorum….

Sebzelere Dönüş….(yağ kontrollü pişirim)
Ne yalan söyliyim sebze ile aram hiç yoktur.Ancak 1 ayda o kadar çok sebze yedimki bunun faydasını hem cildimde hemde tartıda fazlası ile gördüm.Sanırım en çok yeşil kabak tükettim.Izgara olarak yada 1 tatlı kaşığı yağ ile yemeğini yaparak yada yada 1 tatlı kaşığı yağ ile 1 kabağı rendeleyip soteleyerek içine 2 yumurta kırdım…zeytinyağlı fasülyeyi sadece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile pişirdim mesela …Sebze yemeklerinde önemli olan ne pişirdiğin değil içine ne kadar yağ ilave ettiğin!!!




Misafir ağırlayacaksanız özelikle zeytinyağlı yemeklere piştikten sonra 1 çorba kaşığı daha zeytinyağı ilavesi yapabilirsiniz....

Artık altın kaymaklı yoğurt ve beyaz ekmek yemiyorum,günde en az 2,5-3 litre su içiyorum!

Light yoğurt ve sütler sağlıksızdır tezini kafanızdan atın bence..Sadece yağı alınmış ürünlerdir onlar.Bu anlamda gün içinde 125 gram veya 200 gramlık küçük paketteki light yoğurtları yedim çoğu zaman ana öğün yada içine yulaf ezmesi ve elma doğrayarak ara öğün yaptım.

Kırmızı etli yemeklere yağ ilave etmiyorum. Etin görünen yağlarını temizleyip yağsız tavada pişiriyorum!











Kahvaltı olmazsa olmaz!!!

İşyerinin yapısının müsaitliği sebebi ile ben kahvaltımı burada yapıyorum.Genellikle resimde görülen gibi 2 dilim kepek ekmeği(uno denge!),bahçıvan light beyaz peynir, salatalık, domates, biber,3 zeytin ve 1 ttalı kaşığı mavi yeşil çilek reçeli ile kahvaltımı yapıyorum.Bazen listeye 1 yumurtada eklediğim oluyor.Sizin işyeriniz buna müsait değilse 2 dilim uno denge ekmeğinin arasına beyaz peynir domates,roka vs ilave edip tüketebilirsiniz.Yada yağsız sütle nesfit tüketin veya eti yulaf ezmesini light yoğurtla karıştırın ....ama mutlaka bir şeyler yiyin…

Eğer işyerinde öğle yemeğinde tavuk veya köfte varsa 3 köfte,yada tavuk yanına bol salata(yağ ilavesiz)yukarıda bahsettiğim light yoğurt ve mutlaka 1 dilim uno denge ekmeğimi yiyorum.Ekmeksiz bir öğün benim için mümkün değil!















Örnek Menü
Sabah
Kahvaltısız Olmaz Başlığında…

11 :00’de
3 adet altınbaşak bisküvi,2 salatalık vs…

Öğle:
Bol salata,1 dilim ekmek,150 gram kadar light yoğurt ve 1 tabak az yağlı sebze yemeği veya tavuk veya köfte….

15:30
1 elma,4 kayısı,yulaf ezmesi,bir kase nesfit ,vs vs vs..

Akşam(en geç 19:00 ‘da)
Öğle menüsünün aynısı.ama öğlen et yediysek akşam sebze yemeye dikkat ediyoruz.Uygun yemek yoksa problem değil 2 domatesi doğrayın 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 1 veya 2 yumurta ilavesi ile menemen yapın,yada yeşil kabağı rendeleyin içine yumurta kırın bol dereotu ekleyin,yada bol yaz sebzeleri ile kendize salata hazırlayın hatta üzerine sarımsaklı yoğurt sos dökün ve yanında mutlaka 1 dilim ekmek tüketin.

Akşam çok acıkırsanız 1 dilim karpuz,10 erik ,3 kayısı ,20 kiraz vs tüketebilirsiniz.

Haftada 1 veya 2 kere olmak şartı ile.Canınız tatlımı çekti yiyin ama ölçülü..(1 kase sütlaç,2 dilim baklava,3 top dondurma, vs)

Hafta sonları daha esnek bir menü.Sabah sucuklu yumurta dahil(3 dilim sucuk 1 yumurta düşecek şekilde)mükellef kahvaltı,öğlen hafif bir şeyler(geç kahvaltı yapacaksanız öğleni es geçebilirsiniz),akşam ızgara balık ,salata ,1 dilim ekmek,yada 1 tabak bol domatesli makarna ve salata veya 1 küçük boy pizza ve bol salata,İskender yiyecekseniz 1 porsiyon az pideli ve tereyağ ilavesiz yiyin mesela….

Yaptığınız kurabiyelerden günde 1 adet,keklerden 1 ince dilim yiyebilirsiziz(ara öğün yapın ama her gün değil tabi :)

Özel bir yemek yaptığınızda az yağlı yapmaya dikkat edin .Kaşar rendeliyorsanız ektra kalori olduğunu unutmayın mümkünse kendi tarafınıza serpmeyin!Dışarıda yiyorsanız az yağlı olduğuna inandığınız şeyler tüketin.

Şekeriz çay,kahve,soda,diet cola vs serbest,ben tuz kullanıyorum ve tuzsuz yemek yiyemem siz azaltabiliyorsanız ne mutlu size:)








Ayrıca bu dönemde mümkünse asansör kullanmayın,hareketli olun.... haftada en az 3 kere 45 yada 1 saat tempolu yürümeye özen gösterin :) Hatta cam silin,ütü yapın! Ne bilim benim gibi eve yardımcı bayan alıyorsanız artık almayın ve işleri siz yapın ve o parayla kendinize cici kıyafetler alın:)


Not:Ben ne diyet uzmanıyım ne de bilirkişiyim :) Lütfen yorumlarınızı buna göre yapın….Ben bunları uyguladım ve 1 ayda toplam 6 kilo verdim ve devam ediyorum.Facebook hesabımda bunu paylaştığımda çok ilgi gördüğü için bu postu yazdım, yardımcı olabildimse ne mutlu bana….





Bu arada 67,2 den 61,1 'e indim merak edenleriniz olabilir :)




işyerindeki ışık yetersizliğinden resimler pek fena:)))






61 yorum :

Unknown dedi ki...

ne güzel tebrik ederim..önce istemekle başlıyor böyle şeyler..aç kalmadan dengeli beslenince kendinden gidiyor zaten..benimde sanırım yakında ihtiyacım olacak böyle bis listeye..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Aylin, tebrik ederim seni ;)

cigdemonur2 dedi ki...

Dengeli ve ölçülü yeme çok önemli.Bence aşırı doymadan kalkmak rahat ettiriyor.Paylaşım için teşekkürler.

mutfagabuyrun dedi ki...

kutlarım canım.isteyince oluyomuş demekki.ben dediklerinin çoğunu zaten yaptığım için pek sorun yok.en önemliside fazla yağdan uzak durmak bence.öpüyorum canım.

Sumeyye dedi ki...

Yağı pişirmeyin,yemeklere sonradan ekleyin diyorlar.Peki sen öyle denedin mi hiç? Yağsız pişen yemek lezzetsiz olacak gibi geliyor sanki :/

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nila iyiki hatırlattın..Mesela misafir ağırlayacaksam ilk başta 1 ttalı kaşığı zeytinyağı ile pişirdiğim taze fasülyeye piştikten hemen sonra sadece 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ilave ediyorum.Böylece yağsız görüntüsünden uzaklaşıyor:)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Aslında herşeyi yiyip abartmamak asıl önemli olan sanırım.. Bu aralar bende bu yolda ilerliyorum bakalım :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Harika ve çok motive edici bir yazı olmuş Aylin Hanım teşekkür ederim paylaşım için kopyalayıp çıktı alıcam:))

bırtutamkekik dedi ki...

ayy ne güzel yaa:)istikrar çok önemli beslenme konusunda.darısı başımıza canım:)sizede bu halinizle uzun yıllar sağlıklı bir yaşam dilerim....sevgiler

Adsız dedi ki...

tebriklerrrr,darısı benim fazlalık 4 kiloma ,istemek çok önemli ve istikrarı bozmamak gerek.

Unknown dedi ki...

Harikasın Aylin'cim. Ne güzel bir beslenme sistemi oturtmuşsun, darısı hepimizin başına..

sevilay dinçer dedi ki...

aylincim ne mutlu sana aslı budur işte karar vermek ve sağlıklı beslenmek...insan isterse beynini yönlendirir... ama hızlı kilo verme hızla alırsın ..en ufak kaçamaklarda...metabolizmanın hızını ayarlamamız senin yaptığın gibi en mantıklısı...kutlarım seni tatlım...hayat daha bi güzelleşmiştir bilirim....haa bi de şu var stres çok etken kilo verdiren salgıyı engelliyo...kucak dolusu sevgiler sana...sevilay dinçer

yemyeşildeniz dedi ki...

e süpersin senn :) tebrik ederim cnnm. ben de kilo alıyorum ama çok yememeye dikkat ediyorum :)

Limon çiçekleri dedi ki...

Maaşallah tebrik ederim.Bende geçen yıl senin dediğin tarzda 5 kilo vermiştim.aynen katılıyorum önerilerie.Ama şu anda o 5 kiloyu fazlasıyla aldım:)yine bir diyet gözüküyor bana:)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Aylincim tebrikler..Bence çok güzel bir alışkanlık haline getirmişsin dengeli ve yeterli beslenmeyi..
Ben de dengeli beslenirim ama gece belli bir saatte yemeyi bırakamıyorum. Yatana kadar canım sürekli bir şeyler istiyor:). Mümkün olduğunca sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum tabi:).
Sevgiler...
aslı

Begonvilli Ev dedi ki...

Tebrikler. Deneyimlerin paylaşılması güzel bir şey. Gördüğüm kadarı ile esas olarak ele aldığınız ve yaşamınıza soktuğunuz konu dengeli beslenme. Zaten mucize diyetlerin aslında kandırmaca olduğu gerçeği her aklı başında insanın kolaylıkla ulaşabileceği bir bilgi. Sizi yürekten kutluyorum.

Bu yaşıma dek şöyle bir bakıyorum da ciddi bir kilo sorunum olmadı. Çünkü beslenmede edindiğim alışkanlıklar bilinen sağlıklı beslenme yöntemleri ile örtüşüyor. Aşırıya kaçmadan canımın çektiği her şeyi yiyorum, fazlasını da zaten ben arzulamıyorum. Sabahları yürüyüş ve egzersiz yapıyorum ama bıktırıcı olduğunu hissedince bırakıyorum. Dediğiniz gibi kişi kendini zorlama sürecine girerse beyin aksini yapması için baskı yapıyor. İyisi mi abartmadan yiyin, için keyfinize bakın, hareketli olmaya da özen gösterin ama kendinize eziyet etmeyin. Size ve tüm arkadaşlara sağlıklı güzel bir yaşam diliyorum.

Aycan dedi ki...

Wauw diyorum ve tebrik ediyorum seni Aylincim.Valla ben 2,5 ayda ancak 9 kilo verebildim ve 4 kilocuğum kaldı. Kilo verirken dikatli vermek çok önemli,çünkü diyetten sonra kilolar gerisin geri geliyor malesef.

Yazdıklarına ayyyynen katılıyorum çünkü bende hiç bir öğünümü atlamam.
Tabi sporumu da asla ihmal etmem mesela.

Sevgiler;

Adsız dedi ki...

aferin müdür

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Darısı tüm vermek isteyenlere olsun canım, değerli paylaşımın için tşkler

aysun dedi ki...

Aylincim bravo sana aç kalmadan da kilo verilebileceğini anlattığın için ayrıca kutluyorum.Teşekkürler.

zeymurancafe dedi ki...

canım ne güzel anlatmışsın benım kılo problemım yok çok şukur 1 tane bebegım var ve de 47 kiloyum nasıl mı başarıyorum tabıkı senın yazdıgın çogu seyı uygulayarak,kesınlıkle rejım dıyet yapmıyorum her şeyden yiyip dur demesını bılıyorum sebze cok önemlı sağlıgım için tüketıyorum etı yaglı zaten sevmem tavugu derısını de hemen yolarım:)soyarım suya gelince çok önemlı bol bol sıvı tuketılmelı özellıkle sabah kalkınca ilk önce üç bardak ılık su içilmeli yatarken yıne ogunu 3 bardak ılık suyla kapatmalı,bol bol şekersiz çay içilmeli,tuzu hiç sevmem,beyaz ekmek yerım ama ne kadar 1-2 dilim kadar,yemek daha önemlıdır benım için mutlaka salata tarzı bır şeyler yaparım,spor yürüyüş benım vazgeçilmezim,benı mutlu ediyor nacizane bıldıklerımı paylaşmak istedım senın vesılenle,çok ıyı olmuş bunları yazman bence sağlıksız yanlış bir şey söylememişsin,çok teşekkur ederim,güzel lezzetlerle dolu sağlıklı günler dileğiyle...

Kuzzine dedi ki...

tebrik ederim, ben en son 6 kiloyu 4 ayda verebilmiştim ve şimdi onu 10 kilo olarak geri aldım...dediğiniz çok doğru, rejim yapmak için insan kendini kastıkça tam aksi oluyor...benim de en büyük dezavantajım akşam işlerden geç gelindiği için geç yenen yemekler....evet evet bir şeyler yapmak lazım ...tekrar çook tebrik ediyorum..ve ben de istiyorum !!!

memolininannesi dedi ki...

canım tebrık ederım vallahı..kılomuz aynı olmus neredeyse
ben de 59 oldum ama vucut seklımı hala tam olarak sevmıyorum. gobek kısmım fazla omuz ve kalcalarım kucuk...bu arada boyum 167 cm 38 bedenım ama bel ıncelıgım yok onuda spor vs ıle vermeye calısıyorum...
yedıklerıme az daha dıkkat etsem tam super olucak ta bazen ayar kacıyor ıste...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aylinciğim bu beslenme şeklini bana kızıma hamile iken doktorum vermişti ve hamileliğimi 7 kilo fazlalıkla bitirmiştim.Hala aynı beslenme şeklini uyguluyorum biraz değiştirsem hemen kilo alıyorum hiç bir diyet bence dengeli beslenme gibi olamaz sen çok doğru tespitler yapmışsın kolay gelsin diyorum sevgiler...

uğurböceği dedi ki...

ah eşimde yapsa diyet ama nerde güya birde spora gidiyor.boğaz aynı azaltmıyor.açlıktan gebereyim mi diyor haaa

mintinin dünyası dedi ki...

aylinim seni tebrik ediyorum arkadaşım.
benim de var 5 kg fazlalığım.neden bu şekilde verememyeyim.çok sağlıklı ve mantıklı geldi bana.seni öpüyor teşekkür ediyorum canım

olsada yesek suzan dedi ki...

bende bu konuda sana katılıyorum aç kalmadan ve abartmadan yemek yiyerek insan çok rahat kilo veriyor, bunu yaşam tarzı haline getirmek önemli olan, paylaşım için teşekkürler ve ayrıca tebrikler...

ASLI dedi ki...

ne iyi etmi$sin payla$makla.5 kilo kadar vermek istiyorum.Bunlari dikkate alacagim.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

Tebrik ederim Aylin'cim
iradene hayran kaldım
darısı başıma:(

mimosacafe dedi ki...

çok tebrik ederim cnm. 1ayda 6 kilo süper! ben de geçen ağustostan bu yana 4,5 kg almışım :( fakat 2sini geri verdim. şimdi kalanları verme telaşındayim. kremalı makarnalar mafetti beni. sana katılıyorum akşam yemeğini erken yemek en önemli konulardan biri.darısı geride kalan kiloları vermeye..

Unknown dedi ki...

yakın zamanda bende sadece yediklerime dikkat ederek ve normal şartlarda tabagımdaki yemegi yarıya indirerek 4 kilo verdim.Bir de yürüyüş yapma imkanım olsa süper olurdu.şimdi 55 kiloyum.ve çok mutluyum.

TATESAL dedi ki...

Aylinim biricik gelinimiz tebrik ediyorum seni ve gıpta ile bakıyorum canım....senin yaşlarda bende verebiliyordum ama 40 deyince artık zorlaştı ,neyse ben kaçayım canım.....sevgiler...

My Smitten World dedi ki...

Tebrik ederim! Bende son üc ayda 9 kilo verdim :) ve hic ac kalmadan... 60 kilo idealim - 5 kilosu kaldi insallah eylüle kadar o 5 kiloda gider. Selamlar

Unknown dedi ki...

Helal olsun sana Aylincim. Aslinda basligi görünce sasirdim. Ya ben seni (resimlerden)zayif biliyordum ve 10 kilo aldigini görünce sasirdim açikçasi. Blogu açali bende 4 kilo aldim canim ve su an yediklerime dikkat ediyorum. Bence beslenmen gayet saglikli. Insallah istedigin kiloya ulasirsin. Kocaman bir BRAVO !!! Kendine iyi bak

Saglıklımutfak dedi ki...

Aylinim öncelikle tebrik ederim. zaten bu yazıkların normal zamanda yapmamız gereken şeyler. Ama lezzet düşkünü bizler için kolay olmuyor:) Sağlıklı yaşamak için sağlıklı ve doğru beslenmek gerek. onun yöntemini de yazmışsın zaten :)Öperim seni:)

yemekbiraşk dedi ki...

aylincim kalpten kutluyorum:) 1 ayda 6 kilo dehşet bişey bence:)
çok başarılısın :)
sevgilerimle..

*kelebekana*-* dedi ki...

ooooooo ne çok yorum almışsın ..kutlarım iradeni ..bende bu aralar spor yapıyorum ama diyet yapamadım hiç ..aslında bu anlattıklarınızı uygulayabilirim ..hadi bakalım banada kolay gelsin ..

Sayın KARACA dedi ki...

Aylin şuan ideal kadın tipimsin :) azimli sağlıklı ve hızla güzel kilo veren. Bak bu yazdığın postla idolum olabilirsin :) Ayrıntılı paylaşımın için çok teşekkür ederim.

Serap dedi ki...

Tebrik ediyorum sizi. İnsanın yaptığı şeyden keyif alması ve tecrübelerini, böylesine güzel bir yazı ile paylaşması bence çok güzel. Bir şeyi istemek ve başarmakta tabii. Sevgiler.

marifet ellerimizde dedi ki...

canım tebrık ederım ...bende sıkı dıyet yapamıyorum hatta karsıyım .bende cok uzunsuredır saglıklı beslenme programı uyguluyorum .arada spıtıyorum...cosuyorum ..bozuyorum.sonra toparlıyorum:)bu sekılde 13 kılo gıttı...6 kılo daha vermem lazım .inşallah verırım .sevgıler ve kıloların gıtmesının devamını dılerım canım

marifet ellerimizde dedi ki...

canım tebrık ederım ...bende sıkı dıyet yapamıyorum hatta karsıyım .bende cok uzunsuredır saglıklı beslenme programı uyguluyorum .arada spıtıyorum...cosuyorum ..bozuyorum.sonra toparlıyorum:)bu sekılde 13 kılo gıttı...6 kılo daha vermem lazım .inşallah verırım .sevgıler ve kıloların gıtmesının devamını dılerım canım

NzlGl dedi ki...

Aylinciğim
tebrikler. Bence bu diyet listesi değil sağlıklı yaşam listesi olmuş....
sevgiler

Eya dedi ki...

Aylincigim öncelikle tebrik ederim ve paylasimin icin de tesekkürler...bende diyete karsiyim...zaten yasak olunca insanin cani daha da iytiyor...önemli olan dengeli yemek ve yedigini yakabilmek,aktiv olmak...sevgiler

zehra

vintageduygular dedi ki...

Harikasınız! Tebrik ediyorum. Bende buna benzer bir şekilde kilo verdim,hatta daha yeni bir yazı yayınladım http://vintageduygular.blogspot.com/2011/06/saglkl-kilo-vermek-istiyorsanz.html
Sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aylincim öncelikle tebrik ediyorum,bu konuda iradeyi korumak okadar önemliki,öncelikle istemek gerekiyor,karar vermek,sende bunu basarmissin,bende senin yöntemle senin yediklerinden farkli cesitlerle kilo vermeye devam ediyorum ve bu yol cok hosuma gitti,lakin yillardir niye kilo vermekte zorlaniyorum derdim hep! (tabiki kilo problemi evlendikten sonra ortaya cikti,yoksa inceciktim:))

Yazi cok bilgilendiriciydi,her cümlesine katiliyorum,hatta ben gündüz daha slk ama az yiyerekten,hatta canim ne cekiyorsa tadina bakaraktan hicbirseyden mahtum etmiyorum kendimi,tabii hareket sart,yavas ama kalici sanirim,öptüm vede seni yakindan görmeyi cok isterdim!sevgiler.

Annekaz dedi ki...

Merhaba Aylin

Bende yazmıştım 6 kilo verdim diye ama ben yaklaşık 1,5 ayda verdim Dukanla başladım bazı rahatsızlıklardan dolayı bıraktım ama beslenme hakkında dukan dan çok şey öğrendim. aslında seninkiyle benzer şeyler biraz daha protein ağırlıklı diyebilirim. Ben fazla üzmedim kendimi :) beyaz ekmek beyaz şeker artık hiç kullanmıyorum önceden bir ekmeği sandviç yapıp yiyebilirdim artık istese de yiyemem sanıyorum. makarna dondurma kek ayrı ayrı günlerde yiyorum ama mesela 6 kaşık makarna yada ara atıştırmalık olarak çay kek gibi.. düşük kalorili dondurmada yediğim oluyor. pizza da benim acelem yok ayda 1 kilo versem bile benim için çok uygun yeter ki geri almayayım :)) ayrıca seni de tebrik ederim her verilen kilo takdire tebriğe değer. Devam :))

ebru dedi ki...

Tebrikler Aylinim. Listeni çok güzel anlatmışsın. Uygulaması hiç de zor görünmüyor. İnşallah en kısa sürede ben de başlayacağım.

Hayatın Tatları dedi ki...

tebrik ederim şekerim darısı fazlasıylaaaa başıma.

Syhn dedi ki...

bana mesaj mı vermeye çalışıyosun sen bakıyım ha?
seyhan yapabilirsin sende
demenin kibarcası mı bu :P

lezzettabağı dedi ki...

SEVGİLİ AYLİN TEBRİKLER.. AMA SENİN YAZDIĞIN KİLODA OLDUĞUINA İNANAMADIM DOĞRUSU HİÇ FOTĞRAFLARDA O KİLODA GÖRÜNMÜYORSUN.. BU ÖNERİ YAZINI KOPYALAYIP İKİ KIZIMA UYGULAMALARI İÇİN VERECEĞİM ONLARDA BU SIRALAR (ÖZELLİKLE KÜÇÜK KIZIM)KİLO VERME DERDİNDELER BİRDE TATİL ZAMANI YAKLLAŞIYOR İYİCE PANİK OPMUŞ DURUMDALAR. ASLINDA ESTETİKTEN ÖNCELİKLİ OLAN SAĞLIKLI BESLENİP SAĞLIKLI YAŞAMAK. SEVGİLER:

Unknown dedi ki...

Ah be Aylin ben de çok değil 3 yada 4 kilo vermek istiyorum ama diyet dedinmi seninde dediğin gibi daha bir yiyesim geliyor darısı başıma arkadaşım

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Tebrikler canım,insan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur.Yeterki isteyerek ve inanarak yapalım.
Bu arada elmalı pay nefis insanın uzanıp alası geliyor ama diyet sohbetten sonra zor görünüyor.))
Sevgilerimle...

neyesem dedi ki...

Merhabalar,

Öncelikle azminiz için tebrik ediyorum sizi. Bende çoğu bayan gibi diyete Pazartesi başlayıp Salı bitirenler grubunda idim. Taa ki 7 ay öncesine kadar:) şuan hamileyim ve doğumdan sonra nasıl bu kilolar gidecek şimdiden kara kara düşnüyorum. Sanırım bu liste bana bayaa bir yol gösterecek:)..

Sevgilerle...

suhuba dedi ki...

Hem rejim diyorsun hemde bize bolca güzel kurabiye poğaça tarifi veriyorsun :) Ama nasıl dayanıcaz...:)

Adsız dedi ki...

benım 6.5 ay oldu doğum yapalı 15 kğ fazlam var neredeyse doğumdan sonra hıç kılo vermedm:( elıptık bısıklet aldım bebeğım benı çok yorduğu ıçın ona sıra gelınce pert olmuş bulunuyorum. ılk doğum, sorumluluğu ağır ıyıce stres oluyorum ve yemeğe verıyorum kendımı. sağlıklı beslenme fıkrı süper ınşallah uygulayabılırım:(

kilo vermek için dedi ki...

tebrik ederim işte azim ve kendinizi kontrol etmeyi başarabildikten sonra yapılamayacak şey yok bence de tekrar tebrikler :)

Unknown dedi ki...

Üşenmemiş en ince detayı ile bizi çok açık ve samimice bilgilendirmişsiniz, beni açıkçası çok motive etti ve aynısını uygulayacağım. Çok teşekkürler.

Selin dedi ki...

Tebrikler.
Bol bol kuruyemis yemeniz ve saglikli yaglar almaniz dilegiyle.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

aylincim zaten o dediklerini aslında hayat felsefesi yapmamız gerek ama mutfak ne yazık ki bizim aşkımız. umarım devam edebilirsin, ben de deniyorum ama bir yerlerde tökezliyorum hep. aynen dedigin gibi son 1 yılda ben de fena kilo aldım. bakalım nolcak. sevgiler canım

dogalsesler dedi ki...

yazına bayıldım benide motive etti http://mutluannebabalar.blogspot.com.tr/

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili aylin yazın için seni tebrik ederim tatlım, tam benlik bir diyet sunmuşsun. şimdiye kadar kilo prablemim olmamıştı ama yoğun olarak hayatıma giren alerjiler yüzünden dönem dönem kullanmak durumunda kaldığım kortizonlar bana üç beş kilo aldırdı şu an senin önceki kilondayım ve vermem gereken 7-8 kilo var diye düşünüyorum.. En son kadın doğum doktorumla bu konuyu konuştuk. kortizonla alnınan kiloların zor verilebildiğini ama (kibarca benim hep fit bir hanım olduğunu ama aldığım kilonunda yakıştığını da söyleyince artık bir çeki düzen vermenin zamanı dedim.. hatta bir dahaki sefere kontrollarıma gittiğimde beni dah ince göreceğine de söz verdim. kan şekerim düştüğü için sıklıkla az yemek yiyen biriyim sanırım bu uygun diyetle de başaracağım dedim. tekrar çok teşekkürler..