12 Eylül 2011 Pazartesi

Tavuklu Kolay Keşkek

Keşkeği ilk defa 20 yaşımda Antalya da gittiğim bir düğünde yemiştim.Açıkçası hiçte sevmemiştim ve senelerdir ıyy keşkekmi hiç sevmem derdim.

Evdeki fazlaca miktardaki buğday ile ne yapsam derken keşkeği evde denemeye karar verdim kötü olursa güvercinlere verecektim:) ama ne tarif bilirim ne yapılışını.Ogün düğünde dinlediğim kulaktan dolma bilgiler ile evde ve çok daha pratiğini denedim geçen haftalarda ve gerçekten tadı ummadığım kadar çok hoşumuza gitti.


Deneyeceklerin ellerine sağlık...
Tavuklu Kolay Keşkek

1,5 su bardağı buğday
5 adet kemikli tavuk pirzola(derisiz)
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Buğdayı 3 su bardağı ılık su ilavesi ile 1 gece suda bekletelim.Ertesi gün Buğday ve tavuğu düdüklü tencereye alıp üzerine 6 su bardağı su ilave edelim ve yaklaşık yarım saat pişirelim.

Düdüklümüzü açıp kontrol edelim ve buğdaylar iyice dağılmışsa keşkeği uygun bir kaba alıp önce tavuğun kemiklerini çıkaralım.Daha sonra tavuk ve buğdayları büyük bir kaşık sırtı yardımıyla iyice ezelim. Tereyağını eritip içine pul biber ilave edelim ve yağ kaynamaya başladığında keşkeğin üzerine dökelim bekletmeden servise sunalım.

Afiyet Olsun....

Not:Ben tencerede kalan buğdayları süzdürüp servise aldım.Siz daha sulu ve bulamaç gibi bir kıvam isterseniz tencerede kalacak olan yoğun suyuda içine karıştırabilirsiniz.




27 yorum :

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

geçen gün bir arkadaşımdan duydum ben de düğün yemeği imiş keşkek, istanbul'da yöresel yemek yapan yerlerde denk gelirsem yerim de ben de hiç evde denemedim ama tarifin gayet pratik duruyor, denemek gerek... afiyet olsun!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:=))
aylincimm canımmm
güvercin bölümüne çok güldüm..
ama ben çok severim..
has yemektir, gelenekseldir !
:)))
fakat böylesi çok ilgimi çekmedi değil
:===)

sevgiler canım

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık aylincim,ne güzel bir tarif daha kazanmışsın.sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ben çok severim...cidden leziz bir tarif...bu tarifin kolay bir yapımınıda ben daha önce vermiştim...düdüklüde buğday ve tavuğu aynı anda pişirebilirsiniz...ellerinize sağlık...

birsence dedi ki...

mutlaka yapılmalı ellerine sağlık canikom...

bırtutamkekik dedi ki...

aylincimm:)hass ahçısın vesselam::)
bu ne güzell bir görüntü böyle:
bir antalyalı olarak söylüyorum,ilk keşkek denemesi ve böyle bir kıvamı değme ahçılar bile zor tutturur canımcım:))
ellerine sağlık...
tavuklusu da kırmızı etliside harika olur bilmezmiyimmm...
sevgilerimle...

uğurböceği dedi ki...

aylincim egede çok yapılıyor.davet ve düğün yemeği.bende başta pek sevmemiştim ama şimdi alıştım.senin tarifde kolay evdeki buğdayları değerlendirmiş olurum bende

BETÜLCE dedi ki...

Aylincim ellerine sağlık keşkeğe bayılırım Amasya'nında yöresel bir yemeği eşim Amasyalı olunca bende yapmasını öğrendim ve etlisinin tarifini vermiştim.

olsada yesek suzan dedi ki...

kayınvaldemler çok yaparlar herkes de kıvamını tutturamaz doğrusu senin ki çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

Limon çiçekleri dedi ki...

Bunca zamandır Antalyadayım ama yemedim.Duydumki düğünlerde yapılıyormuş.Ne biliim sevmem diye düşündüm belkide.Ama sen ''olur,,dediysen sorun yok:)ellerine sağlık..

zeymurancafe dedi ki...

canım bende keşkeği tv de yemek programlarında yapılırken izliyorum onların keşkeğe özel mutfak araçları var bende yapmak ıstıyorum ama gerçeğini tutturamam diye hiç cesaret edemedım kolay keşkek benım için bir başlangıç olabılır,ellerıne sağlık

yemekbiraşk dedi ki...

baba memleketimde düğünlerde festivallerde yapılır, bir festivalde içine kara barbunya koyduklarınıda görmüştüm etlisi gerçekten de güzel olur.. eline sağlık aylincim nefis gözüküyor..
sevgilerimle..

durutarifler dedi ki...

Bence tavukla çok ama çok daha güzel oluyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

düdüklüde pişme kısmını hızlı okumuşum demekki....:)))...

benim tarifimi görmek isterseniz diye adreside gönderiyorum sevgiler...

http://akdenizkizi.blogspot.com/2011/01/tavuklu-bugday-yarmas.html

mamba dedi ki...

meraba aylin ben ordu-ünye'liyim,bu bizim standart düğün yemeğimizdir,memlekete gittim bayramda annem yapmıştı yine bize öle özel bi yemek bizim için ama bunun üzerine kıymalı salçalı sos olmadan sunulmaz bizde..ımmm olsada yesekkk:) eline sağlıkk

Unknown dedi ki...

Annem keşkeği kurban bayramında yapar Aylincim. Koyunun etli kemikleriyle beraber. Harika olur o şekliyle de. Ama ben tavuklusunu hiç yemedim. Güzel görünüyor, ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Keşkekle ilgili benim tarihçemde seninki gibi. Ben de evde hiç denemedim. Belki ben de önyargımı yıkıp denmeliyim. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Keşkekle ilgili benim tarihçemde seninki gibi. Ben de evde hiç denemedim. Belki ben de önyargımı yıkıp denmeliyim. Ellerine sağlık.

lezzet sefasi dedi ki...

Keskek biizm dugunlerimizin bas yemegidir.
Dugune gidemeyen hastalara, yaslilara gonderilri duyunlerde.
O kadar kiymetli muhteberdir yani.
Kirmizi et ile yapilir.
Yanind amutlaka sirkeli lahana salatasi olmalidir.
Ellerien saglik
Aylin cim tavuk ile keske daha hafif oluyor. Eminim lezzetide tamdir.
Sevgiler

Sefa

Unknown dedi ki...

Tatilciler tek tek dönüyor hoşgeldin Aylincim.Açıkçası ben de keşkeği çok sevmem ama belki de yediğim iyi yapılmamış olduğundandır denemekte fayda var ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

ben de keşkeği çok severim canım.tavuklusuda tam bana göre.ellerine sağlık.öpüyorum.

mine dedi ki...

samsunda çok yaparlar keşkeği hem tavuklusu hem etlisi misafir sofralarında da çok sevilir ama hiç evde yapmadım denemeli denemeli tembellik etmemeli diyorum güzel fotolarına bakarken sevgiler... : )

suhuba dedi ki...

Senin heryaptığına mutlaka yapılmalı diyorum. Buda hoş gözüküyor. Bu arada birşey soracağım. Kırmızı biber turşusu yapacağım. Bunu nasıl yapıyorlar. Bir iki sitede var ama güvenemedim. Sen yaptınmı diye sormak istedim. Cevap için şimdiden teşekkürler canım.

Unknown dedi ki...

Misss miss,ellerine sağlık Aylincim..
Bizim buralarda düğünlerin vazgeçilmezidir :)
Özel bir yemektir,herkes yapamaz :)
O sebeple kutluyorum seni..
Ve mimini almak için bloguma davet ediyorum :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

hayatımda turşu yapmadım desem:)))))

Aycan dedi ki...

Düğünlerde, bayramlarda bolca yapılıyor bizim bu taraflarda.Genelde güveçlerde yaparlar, senin tarif çok pratğe benziyor canım.

Birde tereyağlı, salçalı sos eklenir üzerine.

Çiğdem55 dedi ki...

Merhaba
Bende bir Çarşambalı olarak tebrik ediyorum sizi. Bizde düğünlerde kazan işi yapılır ve misafire ikram edilir. Asıl yapılışı odun ateşinde ki bu zamanda biraz zor :)o yüzden bizlerde ocakta yavaş yavaş tavuğuyla beraber pişiriyoruz. Suyu bittikçe su ekliyoruz. Buğdaylar tahta kaşıkla ezilene kadar bu şekilde deva ediyoruz. İnanın düdüklüden çok daha lezzetli oluyor. Nacizane fikrimdir. Teşekkür ediyorum kültürümüzü bu denli güzel aksettiğiniz için.