8 Ağustos 2012 Çarşamba

Pelteli Muhallebi

Pelteli Muhallebi


Evde sürekli sütlü tatlı istenince mecburen farklı yöntemlerle klasik muhallebileri birleştirme yoluna gidiyorum.Hem 10 dakikada oluyor hemde lezzetinden eminim...Pelteyi dr oetker dağ çileği kullandım ancak memnun kaldığım söylenemez.Siz buradaki sosu vişne suyu ile değiştirip peltenizi kendiniz yapabilirsiniz.Yada belki çoğu blogger arkadaşım gibi sizde beğenirsiniz pelteyi alın deneyin bir kere...


PELTELİ MUHALLEBİ1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya


1 paket dr oetker dağ çileği pelte

arzuya göre meyve

Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Muhallebiyi mikserle 5 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın.


Pelteyi tarife göre su ile hazırlayıp biraz ılınınca muhallebilerin üzerine paylaştırın.


Buzdolabında en az 2 saat soğuttuğunuz peltenizi meyveler ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun...

5 yorum :

Pembe Tatlar dedi ki...

Görüntü şahane ellerine sağlık Aylinciğim....

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bardağa bayıldım......tatlıda güzel görünüyor...amma velakin bende hazır pelte aldım 1 aydır çekmecede.....benimde şüphelerim vardı...ama kaçmak yerine denemeliyim....

ilhan dedi ki...

Gerçekten çok pratikmiş. Evde yapılmış çilek püresiyle de olabilir belki. Çilek püresini yeni keşfetmiş biri olarak her yere yakıştırıyorum, mazur görün.:)) Ellerinize sağlık.

NzlGl dedi ki...

Tam iftardan sonra keyiflik :)

Unknown dedi ki...

Bu pelte konusunda seninle aynı fikirdeyim canım. Bir kere aldım yaptım ve doğru çöpe.. Olmamış, kötü yapmış Dr Oetker bu sefer..
Seviyorum sütlü tatlıları, ellerine sağlık canım..