Sizlere de oluyormu bilmem, denemek istediğim çoğu tarif evdeki ön yargılılar yüzünden yapılamıyor ve yapılamayan herşey gibi hayallerimi süsleyip gece rüyalarıma giriyor. :) Kekte veya tatlıda haşhaş kullanmakta bunlardan biri ..Kekin tadını ben çok beğendim,ancak yiyen ev halkı tadı çok güzel ama o çıtırları bir daha koymasan daha iyi olur dedi :)
HAŞHAŞLI LİMONLU KEK
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
125 gram yumuşamış tereyağ
2 limon
2 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpalım.Ardından yumuşamış olan tereyağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.1 limonun kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkıp limon kabuğu rendesiyle birlikte kek harcına ilave edin.2 yemek kaşığı haşhaşı,unu ve kabartma tozunuda ekleyip biraz daha çırpın.
Hamuru yağlayıp unladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltın.Üzerine kabuklarının beyaz kısımlarınıda soyduğunuz 1 limonu incecik dilimler haline kesip sıra sıra dizin.Limonların üzerine biraz toz şeker serpmenizi tavsiye ederim.
Keki 175 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olun.
17 yorum :
Bunu çok beğendim Aylin, duruşu çok şık. Muffın şeklinde yapmıştım ama böylesi daha çok hoşuma gitti :)
Bu ara hepimize limonlu kek krizi geldi sanırım :) Ben de geçen hafta limonlu haşhaşlı kek yaptım. Hatta blog yazısını hazırladım da yayınlayamadım daha :) Ben çok seviyorum limonlu kekte haşhaşı, çok yakışıyor kesinlikle. Üzerine limon dilimi de çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Eline sağlık canım nefis olmuş:)sevgiler
Bizde sevilir haşhaş kullanırım o yüzden. Hatta revani de de çok güzel oluyor bence..Limonlusunu deneyeyim bir de ellerine sağlık
nefis .. Ayy çok ekşi oluyormu. Görüntü müthişde. Ben akşam yine uğrar cevabımı alırım. Portakallı yapayım diyorum. :) sevgiler.
Canım ne hoş ve farlı bir tarif. Yapan ellerin dert görmesin.Sevgilerimle :))
Hayır çok ekşi olmuyor,zaten üstteki limonlara o yüzden şeker serpiştirin dedim.Yada içine konulan şekerid kaşık arttırın hamurundan bile anlarsınız:)Aman limonlu kek sevmezseniz siz portakallısınıda deneyebilirsiniz tabi:)
Misler gibi.. Tam kış keki.. Çok seviyorum içinde haşhaş olan tarifleri ne de olsa Afyon'luyum, haşhaş tarlalarında büyüdüm :)) Ellerine sağlık Aylin'cim..
limon ve portakal her keke ayri bir aroma katiyor ben cok seviyorum
elerine saglik Aylincim
bende besamel için aynı sorunu yaşıyorum :) evlenmeden öncede aynıydı evlendim yine aynı :D
olsun yinede denemekte fayda var:)
bu mutfakla kafayı bozuşumuz nereye kadar bilmiyorum baksana gece rüyalarına girmeler falan:)
ama nefis olmuş kek:))
ay olmaz mı ,bende değişik bir şeyler denediğimde, bazen ağız burun kıvırırlar hemen, sonrasında bazen parmaklarını yalarlar,bazende bin türlü eleştiri yaparlar:) kek özellikle üzerindeki limon dilimleriyle çok güzel görünüyor,eline sağlık..
Bende tam tersi çıtırlığını seviyorum,ama revanide ve simitte kullanırım.Elinize sağlık,Aylin'cim.
aylin hanım elinize sağlık çok güzel gözüküyorlar başarılarınızın devamını diliyorum
Aylincim inanır mısın ben de bu kekte o çıtırlıkları severim en çok:).Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor kekin.
Sevgilerimle:).
aslı
Aynı dert bizim evde de var. Yeni yapılan bir tarife tadına bakılmadan tepki gelir, Beğenirlerse ne ala... Ellerinize sağlık sevgiler:)
ya hasta oldum o üstteki limonlara,ben de öle yapcam :))çok bayıldım:)ellerine sağlık hacımmm
bUGÜN DENİYORUM. :))
Yorum Gönder