Aslında çok kolay bir tarifi var bu kekin ..Fazlaca yağlı olmayan bir kek pişirip ortasına ve üzerine puding sürüp soğutup servis yapıyorsunuz. Bazen aklımıza gelmiyor, yada çok basit bulduğumuzdan yapmıyoruz ama güzel bir süslemeyle sofrada gayet nefis olabilir .
PUDİNGLİ PASTA
4 yumurta
1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket vanilya
2 kaşık kakako
2-2,5 su bardağı un
Üzeri İçin;
1 paket çikolatalı puding
Süt
Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt sıvıyağ ve limon suyunu ekleyin. En son un, kakao, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Çikolatalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın arada karıştırarak kabuk tutmadan soğutun .(750 ml süt ile hazırlanan pudinglerden olsun)
Kekinizi kalıptan çıkarın ve ikiye kesin. Ilık pudingin yarısını arasına sürün üst katı kapatın. Üzerine de pudingi iyice sürün soğutun servis yapın.
Afiyet Olsun.
Not: Dilerseniz arasına fıstık,damla çikolata,ceviz vs koyabilirsiniz.
1 yorum :
Ellerinize sağlık. Kahve yada çay yanında nefiss olur.
Yorum Gönder