30 Nisan 2014 Çarşamba

UN HELVASI TARİFİ




Üç aylarınız mübarek olsun, yarınki Regaip kandili için tam kıvamında ve çok leziz bir un helvası tarifi vermek istiyorum.Dilerseniz ayrı bir yerde yağsız olarak dolmalık fıstık kavurup helvanıza karıştırabilirsiniz.

UN HELVASI TARİFİ

1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
2 ,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker



Yağları tencereye alıp eritin.İçerisine unu ilave edip kısık ateşte ve sürekli karıştırarak unu kavurun.

Ayrı bir yerde su ve şekeri şeker eriyene kadar ısıtın.Ununuz istediğiniz renge ulaştığında yavaşça şekerli suyu ilave edin.ve topaklanmaması için el çırpıcısı ile çırpın.Helva fokurdamaya başladığında altını kapatıp tencerenin üzerini temiz mutfak havlusuyla örtüp.Bu şekilde 10 dakika dinlendirin ve dilediğiniz şekli verip servise sunun.

Afiyet Olsun.

Not:Suyu ilave ettiğinizde un rengi biraz açılır,o yüzden güzel kavurmaya özen gösterin.


1 yorum :

çeşnici Handan dedi ki...

Aylincim helva nefis olmuş ellerine sağlık canım.