23 Nisan 2014 Çarşamba

Arpa Şehriye Pilavı




Arpa şehriye pilavı en sevdiğim pilav diyebilirim.Yapımı kolay,tadı oldukça lezzetli.İçerisine piştikten sonra mısır ve dereotu koyabilirsiniz veya domatesli olarakta yapabilirsiniz.

Ben arpa şehriyelerin birazını önceden kavurdum,kavurarak yapılan pilavlar midenize dokunuyorsa siz o aşamayı geçebilirsiniz.


ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ

1,5 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya su)
1 çay kaşığı tuz




Tereyağı eritip içerisine sıvıyağı ekleyin.Yarım su bardağı arpa şehriyeyi tencereye alıp orta ısıda çok karıştırmadan kavurun.Arpa şehriyelerin rengi dönünce kalan 1 su bardağı şehriyeyide ekleyin bir dakika kadar kavurun tuzunu ve suyunu koyup hemen kapağını kapatın.Ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.


Suyunu çeken pilavın kapağıyla tencere arasına temiz bir bez mutfak havlusu veya bir kaç kaç kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirip karıştırıp servis yapın.

Afiyet Olsun.

1 yorum :

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık, sunum da çok güzel olmuş:)