13 Temmuz 2010 Salı

BEŞAMEL SOSLU ETLİ ENGİNAR




Enginarı etli hiç yememiştim hatta görmemiştim bile...Ancak bu yaz enginara olan düşkünlüğümden enginar beni farklı tariflere itti buda onlardan biri.Beşamel sos çok çok sevdiğim bir sos,ee zaten bir et severim daha ne olsun:)

Malzemeler (4 adet)

4 adet enginar
1 soğan
250 gram kuzu kuşbaşı
tuz
********
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin(koymayabilirsiniz ben koymadım malum rejim)
1 yemek kaşığı un
tuz
4 dilim kaşar
kırmız pul biber

Öncelikle düdüklü tenceremizde küp küp doğradığımız soğanlarla etlerimizi biraz kavuruyoruz.1,5 su bardağı sıcak su ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz.(etler pişene kadar)Düdüklümüzün kapağını açıp 4 adet enginarımızı sırtları yere değecek şekilde tencereye yerleştirelim.Biraz tuz ilavesi ile yaklaşık 7 dakika daha pişirelim.

Beşamel sos için yağ kullanacaksanız 1 yemek kaşığı kadar margarini,1 kaşık un ile kavurup hızlı hızlı karıştırarak sütümüzü ekleyelim ve tuzunu ayarlayalım.Yağ koymayacak isek 1 sb süt,un ve tuzu tenceremize alıp çırparak muhallebi kıvamına gelebe kadar pişirelim.

Enginarlarımızı fırın kabına alıp üzerine etleri koyalım.Beşamel sosumuzu üzerine 1 dolu yemek kaşığı kadar koyalım.En üstüne 1 dilim kaşar ve pul biber serpip 180 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirelim.
Biz çok beğendik afiyet olsun ...

Not:Siz tabiki düdüklü kullanmak zorunda değilsiniz.Ama ben alıştığım ve vakit kazandırdığı için daha öncede belirttiğim gibi her yemeğimi neredeyse düdüklüde yapıyorum.Sırasıyla aynı işlemleri çelik tencerede yapabilirsiniz .Tencere için bu süreleri iki ile çarpmanızı önerebilirim.

31 yorum :

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık Aylinciğim sevgiler..

kalpkurabiye dedi ki...

bende allah allaaahh diye diye açıyodum bloğunu etli enginar hmm diye diye:)) meğer varmışş:))
ellerine sağlık canımmm:))

meltem beker dedi ki...

Kokusu buralara kadar geldi Aylincim ben Enginarı çok seviyorum:)
Ellerine emeğine sağlık harika görünüyor:)
kucak dolusu sevgiler...

Unknown dedi ki...

birde bizim evde severek yense ne güzel olurdu.ellerine saglık.

Chilek dedi ki...

Enginarı çok severim, zeytinyağlı ve dolmasını yedim ama etlisini hiç yemedim. Sayende yaparım da artık yer yutarız afiyetle:))Ellerine sağlık Aylin'cim.

Damak Tadı dedi ki...

Here türlüsü olur canım,ellerine sağlık..))Senin ellerinden çıkınca da çok farklı bir lezzette olmuştur..Afiyet şeker olsun sizlere,kocaman öpüyorum canım..


Sevgiler..

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.bende hiç etli enginar yemedim.çok güzel olmuş

www.pemberehber.com dedi ki...

Harika vallahi, dün ben de zeytinyağlısını yaptım. Hem besleyici hem sağlıklı daha ne olsun. Ellerine sağlık.

Hesna dedi ki...

Merhaba Aylin Hanım
Blogunuzu biraz inceledim,sunumlar ve tarifler çok güzel.
Enginarı etli hiç denemedim ama görüntü süper olmuş, eminim lezzetlidirde. Elinize sağlık.

Hesna

Oya Kayacan dedi ki...

Sevgili Aylin, tavuklu beşamelli enginar çok yapardım, çoook eskiden.
Margarin kullanmak hiç tavsiye edilmiyor malum, hatta uzak dur, çok sakıncalı desem. Sen bakma yemek dergilerinin filan margarinli tariflerine. Parayı basıp bol bol margarin reklamı verenler sayesinde ayakta durdukları için sadece. Sevgiler, lezzet artı sağlıklı yemekler...

balgözlükız dedi ki...

çok güzel görünüyor,eminim tadı da güzeldir :) eline sağlık

hayat dedi ki...

Merhaba Aylin, iadei ziyatere geldim. Beşamel soslu enginar nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kalın...

çeşnici Handan dedi ki...

Aylinciğim, etlisini yiç yemedim güzel bir fikir hele beşamel sosla mutlaka harika olmuştur. Ellerine sağlık canım.

lavantin dedi ki...

Ellerine saglik Aylin...ben de cok severim ama elime gecmiyor.:) Daha dogrusu tanesi 1 eu dan satldigindan protesto ediyorum.:)

Sana afiyet olsun...

Unknown dedi ki...

Canımcım ellerine sağlık sabah sabah canım çekti valla.Sunum her zamanki gibi şık öpüyorum kocaman:)

mine dedi ki...

daha ne olsun : ) düdüklü kullanmaya bir de ben başlayabilsem ama henüz fikre alışma aşamasındayım sanırım :)

zühra dedi ki...

Aylin cim bu tarifleri nerden buluyorsun? Süpersin..
Bir de konserve enginar kullanabilir miyim acaba?

YeMeK vAkTi dedi ki...

zühra hanım tabiki kullanabilirsiniz o zaman son aşamada kattıktan sonra biraz daha az pişirirsiniz o kadar.Eşim her şeyi sevmediği için her tarifi onun zevkine uydurmaya çalışıyorum ama güzel şeyler çıkıyor ortaya sanırım:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

minecim şimdiki düdüklüler çok güvenli başla bence hemen:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Benim çocuklar zeytinyağlı yemek yemediği için, onlara ben de tavukla yaparım, ama beşamel soslu süper gözüküyor...
Ellerine sağlık, sevgiler...

Sevtap dedi ki...

Enginarı hiç yapmadım bu pazar alıcam diyorum unutuyorum hep bu pazar alırım inşallah ellerine sağlık canım

Birsel ve İrem dedi ki...

Et ve beşamel sos ikilisine bayılırım, enginarla birlikte süper bir lezzet olmuştur. Ellerinize sağlık, harika bir sunum. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

yıldız dedi ki...

Aylin Merhaba,

Hamileyken böyle leziz bloglar sakıncalı olabiliyor:)))
Hem 1500 çeşit isteyip incecik kalkmakta süper bir şey;)

Darısı başına bebiş içinnn de;))

Sevgiler,
Yıldız

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Sunumu çok şık olmuş canım .:)

Ellerine sağlık..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canım
nefisss görünüyor
öpüyorum

Egeden Tarifler dedi ki...

Aylincim, eline sağlık, güzel görünüyor, ben tavuk ve beşamelli yapıyorum, hiç etl, denememiştim.

Unknown dedi ki...

Enginar sevmem ama bu fotoğrafa yorum yazmamak olmazdı. Nefis bir görüntü, ellerine sağlık Ayli,n'cim..

Baharcicegi dedi ki...

Bizim ev halki sevse etli etsiz cok severimde senede bir kendim icin yaparim
degisik nefis olmus eline saglik Aylincim

mehtap kuzucu dedi ki...

eline sağlık aylinciğim,et ve beşamel sosun enginarla buluşması harika fikir...daha önce hiç yememiştim böylece sayende yeni bir enginar tarifi öğrenmiş oldum .sevgiler..

Unknown dedi ki...

enginarı pek sevmem ama bu harika görünüyor aylin ellerine sağlık

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Uzuuuun bir iş gününden sonra oturmuş blogları okurken sizin blogu buldum. Sakin sakin oturup okuyorken bir de fark ettim ki dudağımın bir köşesinde ıslaklık var :) inanamıyorum kendime bunu okurken gerçekten tükürüğüm aktı :))))))))))
süper bir yazı muhteşem resimler ve bu kadar gerçek bir lezzet masalı
Bayıldımmmm
Teşekkürler
Sevgiler
Sıla