Revani ve şerbetli tatlıları çok sever bir millet olduğumuz malum...
S
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık olsun.
Kolay Revani Tarifi
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı öğütülmüş ceviz(yerine 2 portakal kabuğu rendesi kullandım)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için;
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Revaninin yapılışına başlarken öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım bunun için derin bir tencere alalım. İçerisine 3 su bardağı şeker ile 4 su bardağı suyu alıp kaynatalım.Şerbet kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha pişirelim. Ardından limon suyunu da ilave edip 1-2 dakika kadar daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Hamur için yumurtalar ile toz şekeri itinayla çırpalım. Ardından sıvı yağ ile yoğurdu karıştırma kabına ekleyip çırpalım.
Kâsenin içerisine irmik ile kabartma tozu ekleyelim ve ardından unu eleyerek karıştırma kabının içerisine koyalım. Bu karışımların hepsini mikser ile güzelce çırpalım. Son olarak ise vanilyayı ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
Revaninin pişeceği ısıya dayanıklı dikdörtgen tepsinin içerisini yağlayalım. Tepsinin içerisine hazırladığımız hamuru dökelim.
Önceden ısıtılmış fırın içerisine tepsiyi gönderelim ve pişirelim. Pişen tatlıyı fırından aldığımızın 5. dakikasında soğuyan şerbeti tatlıya dökelim. Şerbeti dökülen tatlının üzerini başka bir tepsi ile kapatalım ve dinlendirelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servise sunum yapalım.
Afiyet Olsun.
1 yorum :
Beğendim gayet güzel gözüküyor
Yorum Gönder