22 Nisan 2015 Çarşamba

AY KURABİYE




Ağızda dağılan kıyır kurabiye arasında marmelat ile nefis ikili oldular.Kurabiye ertesi gün çok daha leziz oluyor,denemek isteyenlere afiyet olsun.

AY KURABİYE

250 gr LUNA
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 su bardağı un

2 ymek kaşığı ahududu marmeladı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

LUNA,yumurta,vanilya,kabartma tozu,pudra şekeri ve unu yoğurma kabına alıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamura ay şekli verip 180 derece ısılı fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.

Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin arasına marmelat sürüp yapıştıralım.

Üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapalım.


1 yorum :

Ada Deniz dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar:))