3 Nisan 2015 Cuma

KABAKLI MİNİ TART



   Pratik ve çok leziz bir tarif daha.Keçi peyniri,ceviz ve kabağın uyumu şüphesiz muhteşem bir lezzet ortaya çıkartıyor.

   İç malzemesini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ancak ben bu haliyle bir kere denemenizi tavsiye ederim.


KABAKLI MİNİ TART

Malzemeler:
1 çorba kaşığı LUNA
2 adet kabak
3 adet taze soğan
2 yemek kaşığı ceviz
2 yemek kaşığı keçi peyniri
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz

Hamuru için;

4 yemek kaşığı LUNA
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
 1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)




1 yemek kaşığı LUNA’yı eritip rendelenmiş kabakları ve ince kesilmiş taze soğanları ekleyip soteleyelim. Altını kapatıp ceviz,dereotu,tuz ve peyniri ekleyip, iç harcımızı hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.

Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuralım.

Hamuru 0,5 cm kalınlığında açalım. İstediğimiz kalıpla kesip arasına iç harçtan koyalım. İkinci parçayı da üzerine kapatıp yanları çatal yardımıyla iyice kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz tartları 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.




Hiç yorum yok :