Pratik ve çok leziz bir tarif daha.Keçi peyniri,ceviz ve kabağın uyumu şüphesiz muhteşem bir lezzet ortaya çıkartıyor.
İç malzemesini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ancak ben bu haliyle bir kere denemenizi tavsiye ederim.
KABAKLI MİNİ
TART
Malzemeler:
1 çorba
kaşığı LUNA
2 adet kabak
3 adet taze
soğan
2 yemek
kaşığı ceviz
2 yemek
kaşığı keçi peyniri
1 yemek
kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı
tuz
Hamuru için;
4 yemek
kaşığı LUNA
1 adet
yumurta akı
2 çorba
kaşığı yoğurt
2,5 su
bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket
kabartma tozu
Yarım çay
kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)
1 yemek
kaşığı LUNA’yı eritip rendelenmiş kabakları ve ince kesilmiş taze soğanları
ekleyip soteleyelim. Altını kapatıp ceviz,dereotu,tuz ve peyniri ekleyip, iç
harcımızı hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Hamur için
gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuralım.
Hamuru 0,5 cm
kalınlığında açalım. İstediğimiz kalıpla kesip arasına iç harçtan koyalım.
İkinci parçayı da üzerine kapatıp yanları çatal yardımıyla iyice kapatalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz tartları 180 derece önceden ısıtılmış
fırında 25 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder