15 Nisan 2015 Çarşamba

İrmik Paneli Börek




Çıtır çıtır ve çok kolay bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Börekleri paneleyip pişirmeden dondurucuda 4 ay saklayabilirsiniz. Çıkardığınızda fazla bekletmeden sıcak fırında pişirmeniz yeterli.


İrmik Paneli Börek


1 yemek kaşığı LUNA
4 adet yufka
250 gr kıyma
2 dal pırasa
Tuz,karabiber

2 yemek kaşığı eritilmiş LUNA
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı irmik

İç harç için 1 yemek kaşığı LUNA tavaya alıp eritilir.Pırasalar ince doğranıp LUNA ile biraz kavrulur.Kıyma ilave edilip pişirilir.En son tuz ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır.

Yufkalar açılarak üst üste konur ve 8 eşit parçaya bölünür.1 parça yufka alınır üzerine fırça yardımıyla LUNA sürülür ikinci parça üzerine kapatılır.

Geniş olan tara iç harç koyularak rulo sarılır.Bütün yufkalar bittiğinde börekler önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya en son irmiğe bulanarak fırın tepsisine dizilir.

180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirilir.




1 yorum :

Aycan dedi ki...

denemek lazım ne diyelim :)