Akşama ne pişirsem diye ev hanımları daha kahvaltıda düşünmeye başlar değil mi?Bu tarif hem görselliği, hemde pratikliğiyle evde sık pişirilecek yemekler arasına girmeye aday bir yemek...
Çocukların ve büyüklerin severek tükettiği patatesin , döküm tencerede közlenip dolmaya dönüştüğü bu lezzetin tadını hayal edebiliyorsunuzdur :)
Üstelik 2 yıldır severek kullandığım döküm tencere markası Hecha ile pişirme süresini çok azaltıyoruz.Isı bütün tencereye eşit yayılıp sağlıklı pişirim yapıyor.Fazla yağ ve su eklemeden besinlerin lezzetini ve değerini koruyarak nefis lezzetler elde edebiliyorsunuz.
6 kişilik hazırladığım bu yemekte ben Hecha Ottomann Raund Serisi 28 cm'lik tencereyi kullandım.
Bu tencereleri düdüklü tencere kullanmaktan korkan hanımlar içinde şiddetle tavsiye ediyorum.
KÖZLENMİŞ PATATES DOLMASI (6 adet)
6 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
İç Harcı İçin;
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet çarliston biber
yarım çay bardağı su
7-8 dal maydanoz
tuz,karabiber
Üzeri İçin;
6 dilim taze kaşar peyniri
6 adet cherry domates
Fırını 200 dereceye getirip tencereyi kapağıyla birlikte ısıtmaya başlayın.
Patateslerin kabuklarını soymayacağımız için temiz bir fırça ve su yardımıyla iyice fırçalayıp kurulayın ve kürdanla bir kaç yerden delin.Patatesleri dikkatlice ısınmakta olan tencerenin içine koyup yaklaşık 20-25 dakika közlenmeye bırakın.
Bu sırada,1 adet kuru soğanı minik minik doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Ardından minik doğradığınız biberleri ve salçayı ekleyin .Bir iki çevirip kıymayı da ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin.Yarım çay bardağı su,tuz ve karabiberi ekleyin suyunu hafif çektiğinde altını kapatın.İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırın.
Patatesleri dikkatlice tencerenin içinden alarak yan yatırın ve üstünden biraz kesin.Kestiğiniz yerden çay kaşığı yardımıyla patateslerin içini oyun ve içinden çıkan patatesleri ezerek kıymalı harca ilave edin.
İçlerini oyduğunuz patateslerin her birinin ortasına biraz tereyağ koyup tuz serpin.Ardından içlerini kıymalı ve patatesli harç ile doldurup tekrar tencereye koyalım ve kapağı kapalı olarak fırında 15 dakika daha pişirelim.
Son 5 dakika kapağı açarak her bir dolmanın üzerine bir dilim kaşar peyniri ve 1 adet cherry domates yerleştirelim.5 dakika daha fırınlayıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun.
8 yorum :
Sunum süper olmuş, kumpirin başka bir versiyonu gibi tahmin ediyorum ellerinize sağlık harika görünüyor, döküm tenceremi alır almaz deneyeceğim tariflerden biri:)
Bayılırım patates dolmasına,ellerinize sağlık..Bu döküm tencereleri bende çok severek kullanıyorum,çok lezzetli ve çabuk pişiriyor..
Harika olmuş dolma Aylincim,ellerine sağlık...döküm tencereyi hep görüyorum çok ağır diye almak istemedim ama sen şimdi anlatınca ikna oldum,teşekkürler...hayırlı cumalar...
döküm tencerem yok borcamda yapabilirimiyim ki acaba?
döküm tencerem yok borcamda yapabilirmiyim acaba? acil cevAp
Olur tabikide
Ellerinize sağlık harikasınız 😊😊😊😊 sevgilerimle..
Harikasınız ellerinize sağlık 😊😊😊😊 sevgilerimle ...
Yorum Gönder