28 Mayıs 2010 Cuma

Kısır






Malzemeler

4 adet tazesoğan
1 büyük kurusoğan
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1,5 sb ince bulgur
1,5sb sıcak su
1 diş sarmısak(isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı kurunane
yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım s b zeytinyağı
yarım çay bardağı limon suyu(yada zevke göre 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi)
1 tatlı kaşığı tuz

Kapaklı bir kaba bulgurumuzu koyup sıcak suyumuzu döküyoruz ve kapağını kapatıp şişmesini bekliyoruz.

1 soğanı ve sarmısağı minik minik doğrayalım.Zeytinyağına salçalarımızı katıp bir sahanda soğan ve sarmısağımızla birlikte kavuralım.

Bulgurumuzun kapağını açıp iyice yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edelim.Eğer istenilen yumuşaklığa gelmemiş ise biraz daha kaynar su ekleyip 2 dk daha kapağını kapatabiliriz.

Şişen bulgurumuza sırayla kavrulmuş soğanlı salçamızı,minik doğradığımız maydonoz,taze soğanlarımızı limon yada nar ekşimizi ve baharatlarımızı katıp güzelse harmanlıyoruz.

Damak zevki ve malzeme farkı olduğu için tadını kontrol edip güzelce süslüyor ve servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun..

Herkese güzel bol güneşli çok kahkalı bir hafta sonu dilerim.Ayrıca sınavı olan arkadaşlarıma başarılar dilerim...




2 yorum :

HUNERLİELLER dedi ki...

kısır harika görünüyor.pek canım çekti:)ellerinize saglık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

teşekkür ederim :))