26 Mayıs 2010 Çarşamba

Bezelye Çorbası


Bezelye çorbası hobimle lezzet okulunda yaptığımız ilk nefis lezzetti.İnanın bu tarif diğerlerine hiç benzemiyor.Daha evvel bezelye çorbası içmediysenizön yargılarınızı yıkın ve hemen deneyin derim ben.
Malzemeler

Yaklaşık 400 gr bezelye
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
2 kurusoğan
2 iri diş sarmısak
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı kadar un
5 bardak tavuk suyu-yada normal su+2 bulyon
beyaz şarap yada kimyon



Tenceremize yağımızla birlikte evvela yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve minik doğradığımız sarmısaklarımızı katıp kavurmaya başlıyoruz.Bir yandan kavrulurken diğer yandan yemek kaşığıyla unumuzu azar azar kavrulan soğanlarımıza ekliyoruz.Arada azar azar tavuk suyundan yada normal suyumuzdan ekleyip unun topak olmamasını sağlıyoruz.İyice kavrulan soğanlarımızın içine suyumuzun tamamını ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyorız.Su kaynayınca içine bezelyelerimizi atıyoruz hemen ardındanda kremamızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz yaklaşık 5 dk pişmesini sağlayacaktır.Bu aşamada size iki farklı lezzet kapısı açılacaktır tercih edenler içerisine yarım çay bardağı kadar beyaz şarap, yada şarap katmak istemeyenler 1 çay kaşığı kadar kimyon katabilirler.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan aldığımız çorbamızı robotumuz yada blendr yardımıyla güzelce parçalıyoruz.İşte bu kadar basit ve inanılmaz bir lezzet.

Dilerseniz üzerine kroton,nane,dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ...

2 yorum :

sarı mutfak-hande dedi ki...

gerçekten süperdi bu çoba en kısa sürede evdede deneyeceğim
ellerimize sağlık:)))))
sevgiler

Aylin dedi ki...

evet handecim bende en kısa sürede yapıcam bu süper lezzeti evde:)