28 Mayıs 2010 Cuma

Arnavut Ciğeri



Dün iş çıkışına yakın evde yemek olmadığını hatırlayıp şipşak ne yapabilirim diye düşünürken aklıma arnavut ciğeri geldi.Hep çok kolay olan hemde eşimle benim bayıla bayıla yediğimiz lezzettir kendisi.Dana ciğer dışındada başka sakatat yemediğimizden aklıma geldikçe yapmaya çalışırım.

Bu arada zaten zamanla tariflerden fark edeceksiniz ki sabah çalışan biri olarak(çocukta olmama sebebiyle)genelde hemen hazır olabilecek uğraştırmayan ancak lezzetli tariflere yer vermeye çalışıcam burada.

Malzemeler:

Yarım kilo kuzu ciğer
2 yemek kaşığı un,tuz,kırmızıiber
Kızartmak için sıvıyağ

Garnitür:

Lavaş,yeşillik ve mutlaka sumaklı maydonuzlu kurusoğan...
+ 2 patates


Ciğerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.Gazete kağıdının üzerine çıkarıp kalan suyuda gazetenin emmesini sağlıyoruz.Daha sonra içine un,tuz ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberimizi serpip kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz.Ciğerin püf noktası ateş yüksek harlı olacak ve ciğerleri çok kurutmadan 3-4 dakikada altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkartıyoruz.Garnitür yanında tabağa koyup küp kızarttığımız patateslerle servise sunuyoruz yanında boll köpüklü buz gibi ayran ve lavaş ekmeği tavsiye ederim.

Afiyet Olsun...


4 yorum :

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık bende çok severim arnavut ciğerini....oh afiyetle yemişsinizdir birol eniştemle:)))) öpüyorum güzel yanaklarından sevgiler yeavrım

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Aylin benim de fovori yemeğimdir kendileri, yanında soğan salatası ile nefis olur. Haftasonun umarım çok çok güzel geçer. Senin de izlenimlerini görmek üzere, sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

gönülüm bir görecektin bizi yiyip yiyip aman bu son diyoruz akşam:))

Limonlu kek çok teşekkür ederim.Pazar günü gidince resimleri muhakkak koyarım seevgilerle...

seyabb dedi ki...

Bencekilonu gayet iyi.Dürümler harika.Ekmeğin içine giren herşey inanılmaz lezzetli oluyor.