2 Temmuz 2014 Çarşamba

Karamelli Çikolatalı Kup



Kupta tatlıları hem görüntüsü hemde yumuşak kıvamı sebebiyle çok seviyorum.Kalıba veya borcama döktüğümüz tatlılar düzgün çıkması için daha sert kıvamlı yapıyoruz ancak bu tarz tatlılarda kıvam problemi yok neyseki...

Tabana koyduğunuz tarçın ve ceviz çok leziz bir tat veriyor mutlaka deneyin derim..Karamel sos'u şeker ve krema ile evde de yapabilirsiniz ancak ben evdeki hazır sostan kullandım.



Karamelli Çikolatalı Kup (6-8 adet)

Taban İçin;
12 adet eti burçak bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
10 adet ceviz

Karamelli Kısım;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çiğ krema
5 kaşık cartedor karamelli sos

Çikolatalı Kısım;
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1  çay bardağı çiğ krema

Rondo'da bisküvi,ceviz ve tarçını çekin.Kupların tabanına paylaştırın.

Süt,un,nişasta,şekeri iyice karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.En son krema ve karemel sosu ekleyip karıştırın ılınıncaya kadar çırparak kabuk tutmamasını sağlayıp kuplara paylaştırın.

Çikolatalı kısım için süt,kakao,şeker ve unu karıştırın.Koyulaşmaya başladığında çikolata ve kremayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.Altını kapatın ılınıncaya kadar karıştırın.Ilınınca kupların üzerine paylaştırın.

En az 4-5 saat soğuttuğunuz tatlıları dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın .

Afiyet Olsun.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Evet kesinlikle katılıyorum, kupta sunum çok daha hoş ve pratik. Ellerine emeklerine sağlık, sevgiyle, hayırlı ramazanlar

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

bugün blog geziyorum. Mutfağa giresim yok bari girenleri tebrik edeyim dedim. Harika olmuş şekerim. Ellerine sağlık