25 Temmuz 2014 Cuma

Tencerede Kuzu Kol




Özellikle bir döküm tencereniz varsa kuzu kol yapmak hem çok kolay hemde pek leziz. Kuzu eti zaten çabuk pişen ve çok lezzetli bir et olduğu için yanında pilav veya sebze ile hem misafir ağırlayabileceğiniz hemde herkesi memnun edeceğiniz güzel bir menü  oluşturabilirsiniz.

Aynı şekilde düdüklü tencere kullanarak ta yapabileceğiniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

                            



Tencerede Kuzu Kol

1 kilo irice parçalanmış kuzu kol

2 yemek kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal taze kekik
Biraz çekilmiş karabiber
1 diş sarmısak
tuz

3 adet patates
2 adet havuç

Etleri zeytinyağı,kekik,karabiber ve sarmısakla bir iki saat marine edin.

Daha sonra döküm tencerenizi iyice ısıtıp etleri yüksek ısıda önlü arkalı mühürleyin.

Tencereye 3 bütün patates ve 2 havucu da ekleyip 1,5 su bardağı su ilave edin. Tuzunu da ayarlayıp kapağını kapatın.

45 dakikada etleriniz servise hazır.

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok :