26 Mart 2015 Perşembe

Ballı Baharatlı Kek



    Adından da anlaşılacağı gibi nefis bir kış keki tarifim var bugün. Yumuşacık dokusu ve aromasıyla favorileriniz arasına gireceğinden eminim. 

    Güzel bir kek yapmanın püf noktası yumurtaların oda sıcaklığında olup şekerle iyice çırpılması ve kuru malzemeler katıldıktan sonra çok karıştırmamak gerektiğidir.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık olsun.


   
Ballı Baharatlı Kek

3 yemek kaşığı LUNA
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 çay kaşığı zencefil tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı çekilmiş ince ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

    Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın.LUNA yıda ekleyip çırpmaya devam edin.Ardından 1 su bardağı yoğurt ve balıda ilave edip iyice karıştırın.Son olarak geriye kalan tüm malzemeleride ekleyip her yeri eşit bir karışım elde edene kadar karıştırın.


    Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişirin.


Hiç yorum yok :