Akşam yemeklerinde hazırlayıp hoop mideye indirme süreci devam ediyor...Son 1 aydır işten geçte çıkmam sebebi ile ne bloğuma ne mutfağıma nede sizlere yeterli zamanı ayıramıyorum. Kim ne yapmış hiç haberim yok :)
Akşam eve gittiğimde bana kalan yarım saatte yapılan et sote ve pilav.Et soteye farklı olarak soya sosu ve bal ekledim,pilavdaysa çıtır çıtır tel şehriyeler benim çok hoşuma gidiyor...
yarım kilo dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy kurusoğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı muskat rendesi
Çıtır Pilav
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı tel şehriye
Et sote için soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Kuşbaşı etleri,salçayı,bal ve soya sosunu ve 1,5-2 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım ve düdüklümüzün kapağını kapatalım.Yaklaşık 20 dakika sonra etlerimiz pişecektir.Piştiğinde baharatlarını ilave edelim ve suyunu fazla salmışsa yükse ateşte tencerenin kapağı açık olarak bir kaç dakika suyunu çektirelim.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tel şehriyeyi orta ateşte ve başından ayrılmadan kavuralım ve bir kenara alalım.
Pilav için yağları eritip mümkünse yarım saat sıcak suda beklemiş pirincimizi ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.Şeker limon suyu ,tuz ve suyunu koyup kapağını kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Piştiğinde kapak ile tencere arasına 2 kat havlu peçete koyalım ve 10 dakika demlendirelim.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tel şehriyeyi orta ateşte ve başından ayrılmadan kavuralım ve bir kenara alalım.
Pilav için yağları eritip mümkünse yarım saat sıcak suda beklemiş pirincimizi ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.Şeker limon suyu ,tuz ve suyunu koyup kapağını kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Piştiğinde kapak ile tencere arasına 2 kat havlu peçete koyalım ve 10 dakika demlendirelim.
Servis için 1 kişilik kalıpların altına önce çıtır şehriye üzerine pilav ve en üste et koyup kaşık ile bastıralım ve tabağa ters çevirelim.
Afiyet Olsun....
Not:düdüklü kullanamıyorsanız ve tencerede yapacaksanız et pişerken ara ara sıcak su takviyesi yapmanız gerekebilir.Ayrıca yiyebiliyorsanız kuzu eti tavsiye ederimHem daha lezzetli hemde daha kolay pişer.
23 yorum :
offfffffffff müdür karnım aç ve üstüne üstlük rejim :)
akşam annem keşke böyle bir şey yapsa :)
tavuk yapıyorum, et sotesini deneyim. süpper olmuştur. ehriyeli pilavida değişik yapmışsınız. birde ben deneyim. sevgiler.
çok güzel ellerine sağlık sevgiler :)
çok güzel görünüyor canım et sote çok sık yaparım ama bal eklemek aklıma gelmedi hiç deneyeyim bunu
ellerine sağlık
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
Sevgiyle Kalın,
mmmmhhhh yeme de yaninda yat diyorsun yani.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.
Süper bir görünüm, istah acmaya birebir, ellerine saglik..
Miss gibi olmuş Aylincim yalnız güzel pişirmek değil sunmak da çok önemli.
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık canım..
Seviler..
bende ballı hiç yapmamıştım.nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
nasıl güzel görüntü iştahım açıldı canım şahane ötesiii:)
Çok şık olmuş canım. Harika bir tarif. Ellerine sağlık, sevgiler...
et sote çok değişik görünüyor lezzeti nasıldı mutlaka deneyin der misiniz??
Ben soya sosunun ete bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim....Sık et sote yapıyorsanız bu şekildede deneyin derim.
Kesinlikle muhteşemmmmm
Görüntü fotolar hepsi harika
Eminim tadı da öyledir
Ben soya sossuz tavuk yapmam
Ete de kullanıyorum
Ellerine sağlık
Sevgiler
Yaşamında kolaylıklar..
İş ev yaşamı arasında kı tempo yu cok ıyı bilirim zordur.
Kırmızı et ile aram iyi olmasa da pişirmeye calışırım.Soya sosunu denıyeceğim..kımbilir belkı et sever olur cıkarım sayen de..
Ne güzel bir görüntü bu böyle ellerine sağlık canım:))
valla pasta gibi görünüyor,eline sağlık.
mmmmhhh ,enfes olmuş canım ,görüntü harika eline sağlık:)
muhtesem sunuyorsun bir basit yemegi bile
harikasin canim...
yemeklerine ve sana hayranim :-))
Nasıl da güzel bir görüntü olmuş, ellerinize sağlık.
Aylin kanıma girdin yine.. kuzu eti alındı tel şehriye+ pirinç te var, e bana da hafta sonu bunu denemek kalır inşallah deneyebilirsem linkle birlikte yazarım çok öpüyorum..
kesinlikle nefisss olmuş ellerinize sağlık, fotoğraf ve sunumlar da hiç bir zaman gözden kaçmayacak kadar ihtişamlı...sevgiler....
sunumlar harika, ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder