1 Şubat 2013 Cuma

Fırında Karnıbahar Mücveri



Karnıbahar maalesef  herkes tarafından sevilen bir sebze değil .Ancak kılıktan kılığa girerek sevmeyenleri bile kendini yedirten , özellikle bir çıtır karnıbahar kızartması vardırki haftada iki üç öğün olsa yerim :)

Bu tarifi aslında yağda köfte şeklini vererek kızartmayı düşünmüştüm.Ancak ayda 10 kere felan başlayıp bıraktığım diyet dönemlerimin birinde en iyisi bunu fırında yapayım ben dedim....

Kızarınca çok daha lezzetli oluyor tabiki ama bu haliyle de hiç fena değil.Yapımı biraz mücveri andırıyor ,denemekten çekinmeyin derim.







Fırında Karnıbahar Mücveri

400 gr haşlanmış karnıbahar
2 yumurta
3 adet taze soğanın beyaz kısmı
100 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir kaç dal dereotu
bir çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
arzu ettiğiniz kadar kırmızı pul biber

   Haşlanmış karnıbaharları çatal yardımıyla ezin.Taze soğanları ve dereotunu incecik doğrayın. 2 yumurta, yoğurt , sıvıyağ,ezilmiş peynir ve karnıbaharı iyice karıştırın.Ardından mısır unu ,kabartma tozu ve baharatları ekleyin.

   Yağlanmış fırın tepsisine harcı yayıp üzerine mısır unu sepiştirin.180 derece ön ısılı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

Not:dilerseniz mücver gibi tavaya kaşıkla dökerek yağda kızartabilirsiniz.Sarmısaklı yoğurtla servisi öneririm.

4 yorum :

Nursevin Sönmez dedi ki...

Aylin hanım bunu hemen yapıyım diyorum. Karnıbaharı farklı sunmuşsunuz. Ellerinize sağlık. Afiyetle

resimli günlük dedi ki...

Çok lezzetli olacağa benzer. Not aldım bile :)

FİLİZ'CE dedi ki...

tabakta karnabahar aradım:))ekmek zannettim inanın.ama sunum çok şık,lezzetlide gözüküyor, her zamanki gibi..ellerinize sağlık Aylin hanım..sevgilerimle..

NzlGl dedi ki...

Dolaptaki karnıbaharın nasıl pişirileceğine karar verildi:))))
teşekkürler, sevgiler