22 Şubat 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



     Zeytinyağlı baklayı o kadar çok severimki bu sene çıktığını duyar duymaz internetten satın aldım.E haliyle bu tarz sebzelerin internetten alınamayacağına bir kez daha karar verdim.Zira bembeyaz olması gereken baklam  üzerindeki lekeler sebebi ile sanki biraz kara oldu ve karalık baklada arzu edilen bir şey değil :)Siz satın alırken buna dikkat edin mutlaka.


Zeytinyağlı Bakla

750 gram bakla
1 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım demet dereotu


Baklaları taze fasülye gibi evvela başlarını sonra yanlarını temizleyerek iki veya üçe bölün ve limonlu suya atın.

Zeytinyağı tencereye koyun ve yemeklik doğranmış soğan,tuz ve şekeride ilave edip soğanları sarartın.

Baklaları da koyup tencerenin kapağını kapatın.Baklalar hafif sarardığında içinde 1 tatlı kaşığı unu erittiğiniz  1,5  su bardağı suyu ve dereotunun kalın sap kısımlarını tencereye koyun.Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.Piştiğinde kalın dereotu saplarını alın.

Soğutup sarmısaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Not:daha yağlı seviyorsanız zeytnyağını bir çay bardağı kadar kullanabilirsiniz.Dereotunun sapları dereotu kokusunun baklaya daha çok işlemesini sğalıyor.

11 yorum :

nevininyemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Ama maalesef şu dünya üzerinde yemediğim yiyemediğim tek sebze:( Allahtan kızım hastası birde sarımsaklı yoğurt dökünce kendinden geçiyor. Hayırlı Cuma'lar.

ömür inandı dedi ki...

ellerize sağlık enfes görünüyor:)ben çok severim tarifi deneyeceğim sevgiler

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ben sevemiyoruuummmm hıhımmm evett:)
ellerine sağlık aylincim:)
sevgiler..

tülin dedi ki...

Çok severim. Kara mara, sizinki de güzel göründü gözüme.
Elinize sağlık.

Nilgün Komar dedi ki...

olsada yesekkkkk

Küçük Mucizem dedi ki...

Bir ara o kadar çok yemiştim ki, mide fesadı geçirecektim. Zamanının geldiğini bilmiyordum. Annem haşlayıp sıktıktan sonra kavurur.
bir de ben üstüne limon yanına da taze sarmısak seviyorum.
eline sağlık

hatice avcı dedi ki...

resim çok güzel,kesin tadı da güzeldir.

Klima Teknik Servis dedi ki...

Deneyeceğim Bakalım :)

YELDA dedi ki...

Rahmetli babacığım çok severdi, annecimde bol bol pişirirdi, bende bayılırım yoğurtla yemeye ve iç baklasınıda çerez gibi tüketiriz, ellerine sağlık.

FİLİZ'CE dedi ki...

yaa çok severim ben bu yemeği..üzerine sarmısaklı yoğurtda döküyorum ..ellerinize sağlık..nefis gözüküyor..

birdilimdus dedi ki...

ellerine sağlık canımmm eşim pek yemediği için ben canım istediğinde mutlaka misafir çağırıyorum... :)

Sevgiler
Evren