26 Kasım 2013 Salı

GÜL POĞAÇA


Gül Poğaça
 
   Hastalıklar üst üste gelince  arayı epeyce açtım yine. Aslında burada tarif paylaşmak beni çok rahatlatıyor ama bazen bir türlü elim gitmiyor...
 
   Bu poğaçaları yapalı epey oldu tek yaptığım hata şekil verirken un kullanmam oldu. Aslında sıvıyağ kullanılacak, siz yapılış kısmındaki unu görmeyin tarifi o şekilde vermeyeceğim zaten.
(un kullanmanın tek yan etkisi pişince poğaçanın üzerinde un kalıntıları kalması)
 
 
GÜL POĞAÇA
 
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı mahlep
4 su bardağı+2 yemek kaşığı un
 
Ortası için;
Patatesli veya kıymalı harç
minik domatesler
 
Açmak için;
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
 
 
 
 
   Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu kontrollü ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.
 
   Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparın. Yağlanmış tezgahta yine yağ yardımıyla biraz açın ve artı şeklinde köşelerden kesin (fotoğraftan bakabilirsiniz) Yumurta sarısını sütle çırpın ve hamurun üzerine sürün.Hamurun ortasına iç harcı yerleştirip hamuru çok esnetmeden şekildeki gibi gül şeklini verin.
 
   Bütün poğaçalar bittiğinde ortalarına birer mini domates yerleştirin ve kenarlarına da yumurta sarısı sürün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
   Afiyet Olsun.

12 yorum :

Aycan dedi ki...

geçmiş olsun canım.harika görünüyor güllerin :)

NİRVANA dedi ki...

ellerine saglık cok güzel gorunuyor...gul sekli verdıkten sonrada mayalandırıyormuyuz bu arada?

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aycanım sağol

Nirvana ,tarifte maya yok zaten :)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hastayım senin bu hamur işi tariflerine,becerikli hacişkom,
ellerine sağlıkkkk
öperim gıdından:)

CANBOGAZDAN dedi ki...

ne hos olmus ceri domatesle. ellerine saglik Aylincim. sevgiler, Şeyda

Oglak Kizlari dedi ki...

Merhaba,

Şu katlama şekillerine bayılıyorum.
Eline sağlık.

Beceriksiz anne

zapere dedi ki...

Hımmm yine nefis.. Kuzum ne tür bir fırın kullanıyorsunuz siz? Ev fırınları pek iyi pişirmiyor :(

YeMeK vAkTi dedi ki...

Normal arçelik ev tipi ankastre fırın canım 😊

mintinin dünyası dedi ki...

aylincim benim güler güzlü bal dilli arkadaşım.mailini görmedim çünkü kontrol etmeye pek vaktim olmuyor canım.ama tam da özlemle özlemekle ilgili bir şiir yazmışken arkadaşım tarafından merak edilmiş özlenmiş olmak mutlu etti beni.iyiyim sevgili arkadaşım.çok şükür bi sıkıntı yok zamansızlıktan dem vrmaktan başka.pek ilgileenemiyorum blogla.ama sen maşallah her zamanki gibisin.eline emeğine sağlık harika şeyler yapmışsın.kocaman öpüyorum arkadaşım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık domates olayı bitirmiş :)

Serap dedi ki...

Çok şık bir tarif. Ellerinize sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar sevgili Aylinciğim ne zamandır sana uğrayamammışım.bu güzellikleri görmeden geçersem haksızlık olur.. eline sağlık çok güzel görünüyorlar ben bir kere denediğimde hepsi de açmışda yayılmış gül olmuşlardı..kucak dolusu sevgiler..