15 Kasım 2013 Cuma

Biscotti Tarifi

Biscotti Tarifi
 
Bademli Üzümlü Biscotti (Selanik Gevreği)
 
Özellikle kahve yanına çok yakışan diğer ismi peksimet veya Selanik gevreği olan harika bir kurabiye cinsi. Yağsız olması ekstra avantaj sağlıyor ve bir cam kavanozda 1 aya kadar dayanabiliyor. Tarif Sultan Güven'den mutlaka deneyin nefis bir tat...
 
Biscotti Tarifi
 
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı tuzsuz badem
1 çay bardağı kuru üzüm
1  paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
 
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.Tüm kuru malzemeleri eliyoruz.(un, kabartma tozu ve karbonat).
 
Mikser yardımıyla çırptığımız yumurta ve şekerin içine tüm kuru malzemeleri karıştırıyoruz daha sonrada sırasıyla tarçın badem ve kuru üzümü karıştırıp. Hamur haline getiriyoruz. Fırın tepsisinin her tarafına un serpiyoruz.
 
Hazır hale getirdiğimiz hamur karışımına ekmek gibi şekil verip unlu tepsinin üstüne yerleştiriyoruz. Üzerine de aynı şekilde un serpiyoruz.150 derecelik fırında 45 dk. pişiriyoruz.
 
 Çok ince olmayacak şekilde dilimleyip sonra pişmek üzere 10-15 dk. kadar tekrardan fırına yerleştiriyoruz. İçleri kuruduğuna emin olduktan sonra tepside soğutup servise sunuyoruz.
 
Afiyet Olsun.

3 yorum :

Aycan dedi ki...

sen önerirsinde biz denemez miyiz datlumm.Ellerine sağlık nefis görünüyor.

CANBOGAZDAN dedi ki...

cok severim ama hic evde yapmak kismet oldu. bu tarifi denemeliyim. ellerine saglik canim :)

serkan karayılan dedi ki...

Çok güzel başarılı