11 Mart 2014 Salı

Mevlid Davetleri

Günümüzde, modern yaşamın etkileri her alanda kendini hissettiriyor, insanların kendilerine ve yakınlarına bile zor vakit ayırabildiği bu hayat tarzında, artık evlerde yemek pişirmeye zaman kalmıyor. Oysa sofra kültürü ile büyümüş insanlar olarak bunun eksikliğini hissediyoruz.

Eskisine göre daha az yemek yapan ve sofrada daha az karşılaşan toplumumuz, yine de bazı adetleri hala ayakta tutmaya çalışıyor. Bunlardan en önemlisi sadece bizlere özel mevlüd davetidir. Hayırlı bir olay veya acı bir kayıp ertesinde veya yıl dönümünlerinde düzenlenen mevlütler ile eş-dost ve akrabalarımız ile beraber olmak, acılarımızı paylaşarak azaltmak ve sevinçlerimizi katlayarak arttırmak en eski geleneklerimizdendir. Bu mevlidlerde uzak yakın misafirlerimize en iyi mevlüd ikramlarını ve mevlüd yemeklerini sunmak ise her ev sahibinin dileğidir.

Mevlütlerde en sık sunulan iki mevlüt yemeğimiz vardır: bunlardan ilki tavuklu pilav, diğeri ise kavurmalı pilavdır. Bu yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak ayran, baklava veya helva, bazı durumlarda ise zeytinyağlı dolma veya börekte katılabilir.

Mevlüt davetlerine kalabalık bir davetli grubu katıldığı için, büyük miktarlarda yemek hazırlamak gerekir. Normal bir evin mutfağı bu büyüklükte hazırlıklar için uygun değildir. Bu noktada Lezzet Catering mevlüt yemekleri konukların yemek ihtiyacını karşılamak için ev yemeği tadında enfes ikramlar sunmaktadır.

Mevlüt mönüleri mevlid duası okunmadan önce sıcak olarak servis edilmekte, en az zahmetle misafirlerinize nefis yemekler sunmanızı sağlamaktadır. 

3 yorum :

hacer dedi ki...

uzun zamandır bir şey paylaşmıyorsunuz. gerçekten meraktayım. umarım her şey yolundadır.

Unknown dedi ki...

paylaşımınların devamını bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkür ederim. temiz, güzel bir siteye benziyor.