20 Mayıs 2014 Salı

KÖFTELİ ENGİNAR


Enginar iki seçenekli bir sebze, seven ya çok sever ya hiç sevmez. Ancak sevenler ve sevmeyenler arasında da 2 tercih vardır.Bir kısmı zeytinyağlı soğuk olarak yemeyi severken bir kısmı da kuzu etli,köfteli vs sıcak ve etli olarak tüketmekten hoşlanır.

Enginar sevmeyenlere bile enginarı yedirecek bu tarifi ,enginar mevsimi geçmeden mutlaka deneyin.Enginarın baskın tadı bu şekilde hazırlanınca hafifliyor ve nefis bir lezzet oluşuyor.


KÖFTELİ ENGİNAR (4 ADET)

4 adet orta boy enginar
yarım limon suyu
tuz

250 gram kıyma
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı galete unu
yarım adet rendelenmiş kuru soğan
bir kaç dal maydanoz
tuz,karabiber

2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak ,tuz

üzeri için 4 dilim kaşar peyniri



Enginarları bölmeden bir tencereye alın.Üzerine 1 litre soğuk su yarım limon suyu ve biraz tuz ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

Köfte için,  bütün köfte malzemelerini bir kaba koyup iyice yoğurun.4 adet yuvarlak hamburger köftesi büyüklüğünde köfte yapın.Biraz sıvıyağ eklediğiniz tavada köfteleri pişirin.

Haşlanan enginarları yağlanmış fırın kabına alın.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip her birinin üzerine bir köfte yerleştirin.200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup 10 dakika pişirin.

Enginarlar pişerken 2 domatesi rendeleyin içerisine biraz tuz ve 1 diş rendelenmiş sarmısak ilave edin.Fırında pişen enginarları köftelerin üzerine paylaştırıp 10 dakikada bu şekilde pişirin.

Fırındaki enginarların üzerine en son 1 dilim kaşar peyniri yerleştirip peynir eriyinceye kadar fırında tutun ve sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

5 yorum :

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. İyi fikir. Bizde enginar malesef pişmiyor. Farklı olanlarımerakla izliyorum. sevgiler.
g plus da paylaşıyorum bu güzel tarifi

Unknown dedi ki...

Nursevin Hanım hiç anlamıyorum o g plustan ben :( Teşekkür ederim çok

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

eşim ve emre asla yemez :( ben ve arda zeytinyağlısına bayılıyoruz ama :) ellerine sağlık hacişkommm

Bak Bu Harika dedi ki...

farklı bir enginar tarifi arıyordum bu iyi oldu, eline sağlık

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Hep zeytinyağlısını yerim, bunu da deneyecem.Ellerinize sağlık...