8 Mayıs 2014 Perşembe

KUPTA SÜTLÜ İRMİK TATLISI (damla sakızlı)



   İrmikli sütlü tatlıyı geçtiğimiz yıllarda çok sık yapar borcama yayıp dilim dilim keserdik. Kuptaki tatlılar daha cazip göründüğü için ve kıvam olarak daha yumuşak olduğu için bu şekliyle de mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ancak siz yinede koyu kıvam isterseniz irmiği üç kaşık koyun.

   Ben içerisine damla sakızı koydum,siz sevmezseniz yarım limon kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.


KUPTA SÜTLÜ İRMİK TATLISI (damla sakızlı)

3 su bardağı süt (600 ml)
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 adet damla sakızı (veya damla sakızlı sakız)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ



   Süt,şeker,irmik ve nişastayı tencereye alın ve karıştırarak pişirin.Kaynama noktasına geldiğinde dövülmüş damla sakızını veya bir paket damla sakızlı sakızı tencereye ilave edip karıştırın.Sakız eridiğinde  tereyağ ve vanilyayı ekleyip altını kapatın.

   İlk sıcaklığı gittiğinde kupların yarısına kadar tatlı doldurun.Arzu ederseniz kenarlarına çilek yerleştirin.Üzerine tekrar irmik tatlısını boşaltıp soğuk servis yapın.

   Afiyet Olsun.
 

4 yorum :

bircanın renkli dünyası dedi ki...

ellerine sağlık afıyet olsun *-*

nursen aksoy dedi ki...

Süper,çok lezzetli görünüyor..ellerinize sağlık..

olsada yesek suzan dedi ki...

Hımmm harika bir tatlı olmuş ellerine sağlık ...

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

EWllerine sağlık canımcım...enfes görünüyor...