23 Mayıs 2014 Cuma

Cepli Sandviç Poğaça



Bugünkü tarifi dilediğiniz mayalı hamur ile deneyebilirsiniz.Çünkü tek esprisi şeklinde....Dörde katlayarak yapılan poğaça piştiğinde cepli poğaça oluyor .

Yapım aşamasında arasına sürülen sıvıyağ poğaçaya nefis bir lezzet veriyor.Çokta şık olan bu poğaçayı çocuklarınızın beslenme çantalarına rahatlıkla deneyebilir, soğuduktan hemen sonra poşetleyerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.



CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA

1,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un

Arası için;
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için;
1 yumurta sarısı

Hamur için 3 su bardağı unu hamur kabına koyup ortasını havuz gibi açın.Su,süt,maya,şeker,tuz ve yağı ilave edip unu dıştan içe alıp orta sertlikte bir hamur elde edin.(Daha un ilave edebilirsiniz) Hamur kabının üzerine strech film geçirip yarım saat mayalandırın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve üzerini temiz mutfak havlusuyla kapatın. Bir bezeyi alıp hafifçe yağlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurun üzerine sıvıyağ sürün ve hamuru ikiye katlayın . D şeklinde olan hamurun üzerini tekrar sıvıyağ ile yağlayın ve fotoğraftaki gibi tekrar ikiye katlayın . Tepsiye alırken alt kısmından biraz aşağıya çekin ve 15 dakika bu şekilde mayalanmaya bırakın.

Sandviçlerin üzerine yumurta sarısı sürüp,175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra ayrılan kısımlarına dilimlenmiş kaşar peyniri ve Jambon yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.




1 yorum :

Zeugma dedi ki...

Çok şık görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.
Emeğinize sağlık.