31 Temmuz 2014 Perşembe

Mercimek Köftesi Tarifi




Mercimek köftesi ,kısır ve patates salatası klasikleri vazgeçemediğimiz lezzetlerden.Mercimek köftesine genelde elle sıkarak şekil verilir ancak son zamanlarda hem daha şık dursun diye hemde yemesi daha kolay olsun diye top şeklinde yapıyorum.

Şimdiden afiyet olsun ...



Mercimek Köftesi Tarifi

1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1 su bardağı+1 yemek kaşığı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kurusoğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 demet ince doğranmış taze soğan
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızıbiber ve kimyon

2 adet limon
Bolca kıvırcık


Mercimeği iyice yıkayarak 4 su bardağı su ile iyice dağılana kadar haşlayın.En son bulguruda ekleyip karıştırın ve bir iki dakika sonra altını kapatın ve kapağını kapatın.

1 çay bardağı zeytinyağında minicik doğranmış kurusoğanı pembeleşene kadar kavurun.Salçayıda ilave edip biraz daha kavurup mercimekli bulgur karışımına ekleyip kaşıkla karıştırın.

Karışım biraz ılındığında baharatları ileve edin.En son taze soğan ve maydanozları ilave edin.

Yıkayıp kuruladığınız kıvırcıkları bir tabağa dizin .Üzerine mercimek köftelerini top şeklinde şekillendirerek dizin.En üste limon dilimleri  koyarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

5 yorum :

Deniz dedi ki...

Böyle bir sofraya oturasım geldi şimdi :) Mercimek köftesini çok severim, yuvarlak şekil daha şirin göstermiş onları :)) Çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

gerçekten harika olmuş

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Eline sağlık Canım.

Unknown dedi ki...

Güzel bir tarif, paylaşımiçin teşekkürler. Yemek Tarifi web sitesinde benzer tarif gördüm ancak sizinki daha güzel olmuş

Unknown dedi ki...

Güzel bir tarif, paylaşımiçin teşekkürler. Yemek Tarifi web sitesinde benzer tarif gördüm ancak sizinki daha güzel olmuş