31 Mayıs 2010 Pazartesi

Börülce


Güzel ve parlak bir pazartesi gününden herkse merhabalar...
Çok güzel geçen bir hafta sonunun ardından müthiş enerji depolayarak işe başladım bugün..Umarım bütün bir hafta böyle devam eder...

Hafta sonu gezisiyle ilgili mekanı bir sonraki postta sizlerede tanıtacağım mtlaka gidilmesi gereken bir yer bence..

Köy pazarında dolaşırken aldığım börülceleri pişirdim ve çok beğendim.Biz aslen İstanbulu olduğumuz için aile tarafından börülceyi tanımazdım ben:) Deniz börülcesiyle ilk kaynaşmamız çok büyük bir hüsran olmuştu mesela ...:)


Gelelim Börülcemizin Tarifine

Yarım kilo taze börülce
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
1 kuru soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz


Börülcelerimizin kafalarını kesip boyuna göre 2 ye yada üçe bölelim.Yarım çay bardağı zeytinyağımızda soğanımızı,sarmısaklarımızı ve börülcemizi katıp biraz kavuralım.Tuzunu ve şekerini ilave edip 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyelim.Düdüklünün kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar pişirelim

İşte bu kadar basit hafif ve lezzetli:))

Afiyetler Olsun




12 yorum :

Unknown dedi ki...

Aylinciğim mutlu haftalar.Her ikiside birbirin den şık ve leziz ellerine sağlık öpüyorum...

mandalincikmazi dedi ki...

Merhabalar,
değişik bir börülce tarifi ben egeliyim ama daha önce hiç bu şekilde yapmamıştım denemeliyim..
Ellerine sağlık arkadaşım.
İzmir'den Sevgiler........

YeMeK vAkTi dedi ki...

Deryacım çok teşekkür ederim:)

Yıldızcım merhaba dediğim gibi ben hiç börülce yapmadım yemedimde:) Egeliyseniz sizinki eminim çok daha lezzetlidir varsa tarifi yapmak isterim bende:)

Gönül dedi ki...

hayatım afiyet olsun pek güzel görünüyor...bu çorbayı o saattemi yaptın yuh sana:)))) neyse elciklerine sağlık mikemmel olmuştur eminim...öpüyorum

YeMeK vAkTi dedi ki...

gönülüm napalım sabahtan gezmeklere gidince yemek saatleri şaştı pazar günü:))

Egeden Tarifler dedi ki...

Merhaba, Ege'de börülce salatası sık yapılır, ama genelde haşlayarak. Yani en azından ben öyle yapıyorum :) Sizinki de güzel görünüyor elinize sağlık. Bu arada deniz börülcesiyle aranız düzeldi mi bilmiyorum ama o da güzel olur :) geçenlerde yapmıştım ben de...

İzmir'den seviler, selamlar...

YeMeK vAkTi dedi ki...

:)) valla zaten adama bunu nasıl yapacam dedim önce haşla sonra kavur dedi bende neyse ben bu sefer kendime göre yaparım dedim ama gerçekten güzel oldu soğuk yiyoruz bizde bunu.Deniz börülcesini o günden sonra hiç yapmadım malesef:)

Egeden Tarifler dedi ki...

Aylin, deniz börülcesi aslında çok kolay yeterince haşlayınca kılçıklarından kolayca ayrılıyor, bence dene tekrar :) ben çok severim de :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

evet ben az haşladım herhalde yemeği bende seviyorum manisaya gidiyoruz bu ara sık sık orda:) yapıcağım gene teşekkürler:)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ellerine sağlık Aylin, çok leziz görünüyor börülcen..Ben çok severim Börülce yemeğini, her gün olsa yiyebilirim:).
Sevgiler..
aslı

YeMeK vAkTi dedi ki...

Teşekkür ederim Aslıcım afiyetler olsun:))

sarımutfak-hande dedi ki...

ooo hızlısın ben daha evde deneyemedim ellerine sağlık canımcım
öpüldünnnn