Tijen'de gördüğümden beri aklımda...Yapalıda 10 gün kadar oldu ama hiç yazı yayınlayasım yok bu ara.Pazı mevsimi geçmeden denemek isterseniz değişik ve lezzetli bir tarif.
Ben içine Tijenin önerisi ile biraz baharat ilave ettim hepsi bu :)
Peynirli Pazı Sarması
2 demet pazı
1 orta boy soğan
1 bardaktan 2 parmak eksik pilavlık bulgur
1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak su
250 gr taze lor(murat bey )
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
Domates Sos:
3 adet domates
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kuru fesleğen
Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın.
Ben içine Tijenin önerisi ile biraz baharat ilave ettim hepsi bu :)
Peynirli Pazı Sarması
2 demet pazı
1 orta boy soğan
1 bardaktan 2 parmak eksik pilavlık bulgur
1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak su
250 gr taze lor(murat bey )
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
Domates Sos:
3 adet domates
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kuru fesleğen
Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın.
Ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra sıcak su ekleyip kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bulgur Pilavını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini ekleyip elinizle ve kaşık ile karıştırın. Tuzunu kontrol ettikten sonra tuzu ,baharatları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
Pazı yaprağını tezgaha alın. Ortasındaki damarlı bölgeyi mutfak makası veya bıçak ile çıkarın. Pazınız büyük ise ikiye bölerek sarın. Değilse uc kısmına harcından koyup sarma yapar gibi katlayın. Tüm pazılar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın kabına sarmaları dizin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ve 1 çay bardağı suyu gezdirin. Son olarak yine tuz ve karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirin.
Sos için sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın. Doğradığınız sarımsakları yanmadan çok az soteleyin. Kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız domatesleri ve püreyi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 10 dk pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına önce domatesli sosu koyup yayın. Üzerine hazırladığınız pazı sarmalarını dizip servise sunun.
Afiyet Olsun....
Afiyet Olsun....
25 yorum :
ben pazıya bayılırım. ama hiç peynirli denememiştim.
Diducuuummm bende not etmiştim bu tarifii. kesinkle denenmesi lazım bence. ellerine sağlık seninki de süper gözüküyor:)
bende görmüştüm bunu hala deneyeceğim:(((
seninde tijeninde ellerinize sağlık çok güzel görünüyor canım
aylincigim gercekten degisik bir lezzet.ben de denemek isterim ama buralarda paziya da rastlamiyorum ne zamandir,neyse ellerine saglik hayatim,sevgilerle.
değişitb bir tarif denenmeli bence de. Ellerine sağlık:))
nöyle hamarat blog arkadaşlarımı gördükçe utanıyorum....ellerine sağlık
Aylinnnnnnnnn ne kıskanç kadınsın yaaa.. ben koyacaktım bu tarifiii uğraştım didindim taslak hazır ama ben hazır değilim derken aaaaa baktım Aylin , fotolar harika her zamanki gibi.. bende geçen hafta gerçekten denedim ve çok beğendik ve tabiki arşivde bu sıralar eklenmeyi bekliyor. .Özet olarak denemeyenlere mutlaka denemelerini tavsiye ederim.. muck muck..
ne güsel olmuş hacı ya bayıldım,ellerine sağlıkkk
ödül olarak seni çok öperim :))))
pazıya bayılırım bu şekilde tadını merak ettim doğrusu ama eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık harika görünüyor...
pazı,bulgur ve peynir üçlüsü,harika olmuştur eminim.Eline sağlık.
ellerine saglik canim
nefis olmus :-)
Ben de Lezzet Dergisi'nde görüp denemiştim böyle bir tarifi. Pazı ile farklı tarifler denemek isteyenlere öneririm. Ellerine sağlık.
Ben de Lezzet Dergisi'nde görüp denemiştim böyle bir tarifi. Pazı ile farklı tarifler denemek isteyenlere öneririm. Ellerine sağlık.
değişik bir tarif ellerine sağlık bende beklerim sevgiler
oooo peynirli pazılar harika görünüyor...
2 tane alıyorum :))
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Şöyle güzelce yanındaki domates sosa batırıp bir tane yemek geldi içimden. Ellerinize sağlık.
Bunu bende çok merak ediyorum.
Loruda pazıya da bayılırım.
Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Aylinim çok değişik olmuş. Ellerine sağlık . öperim
Sevgili Aylin bende denemek istiyorum bu tarifi ama bir türlü fırsat olmadı. Ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
bende çok merak etmiştim hep aklımda aslında lorlu sarma ama zor iş! ellerine sağlık nefis görünüyor senin sarmaların ellerine sağlık canımcım :)
Bende görüp heveslenmiştim ama daha yeni etlisini sardığımdan erteledim...sana bravo diyorum ellerine sağlık marifetli Aylinim...afiyetle
Aylin'ciğim ellerine sağlık canım çok sevdiğim bir lezzet.
Sevgiler,
Evren
Ben de pazıyı peynirle hiç denemedim ama bu iki lezzetin birbirine gayet yakıştığına çok eminim. Ellerine sağlık tatlım benim..
cok guzl gorunuyor canım ellerıne sağlık
Yorum Gönder