Lahana dolmasını çok severim ancak yaprak ve diğer bütün sarmalar gibi vakit aldığından sıklıkla yapamam.Son zamanlarda pazı,yaprak ve lahanayı sarma değilde bu şekilde yapıyorum.Hem 10 sadece 10 dakikamı alıyor hemde bence görüntüsü çok daha güzel oluyor.
Aynı şekilde zeytinyağlıda yapılabilir çalışan bayanlara kesin tavsiyemdir,denemediyseniz mutlaka bu şekilde deneyin...
1 orta boy beyaz lahana
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı pirinç(veya bulgur)
1 minik doğranmış kurusoğan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Lahanayı yapraklarından ayırın ve kaynayan suda biraz haşlayın.
İç malzeme için kıyma,pirinç,soğan,baharatlar ,salça ve suyu iyice yoğurun.
Orta boy bir kaseye haşlanan lahana yapraklarını dizip tabana 1 yaprak daha koyun.İç harçtan 1 yemek kaşığı kadar alıp kaseye koyun ve yaprakları üzerine kapatın.
Kaseyi ters çevirip dolmanızı pişireceğiniz tencereye dizin.Bütün malzeme bittiğinde,su salça ve yağı iyice çırpıp dolmaların üzerine gezidirin ve ocak üzerinde kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
Dilerseniz 10 dakikada fırınlayacağınız dolmalarınızı,arzuya göre üzerine tekrar yağ ve salça karışımı gezdirerek servise sunun.
Afiyet Olsun...
Not:Ben fırınlamadım....
15 yorum :
aylin hanım bir geldiniz tam geldiniz döktürmüşsünüz yine allerinize sağlık süperr...
valla bende çok seviyorum lahana dolmasını, mutlaka denicem. valla billa hemde.
canım ben yaparken pirinç ve bulguru beraber koyuyorum, harika oluyor.
Süpersin Aylincim dün oldukça zamanımı aldı lahanaları sarmak, keşke daha önce haberim olsaydı inan böyle yapardım. Bir sonraki sarmam bu şekilde olacak teşekkürler canım, sevgiler
Malzemelerin hepsi evde var. Bu hafta kesin deniyorum, Ellerine Sağlık çok güzel görünüyor :)
çok pratik ve güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Nuray Hanım sormayın yoksa soğuyorum sık yazmak iyidir:))
Aycancım dene pişman olmazsın ilki tam düzgün olmuyor ama 2. den sonra zaten şeklini tam yapabiliyorsun...
Nesli evet bu hiç zaman almıyor ve gerçekten biz çok sevdik:)
Esin mutlaka dene ev halkı dolmasız kalmasın :))
Nevin çok teşekkürler :))
Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir görüntü.Bayılırım lahana sarmasına ama bende bazen üşeniyorum. Bunu deneyeceğim.Bakalım başarabilecek miyim?
Sevgiyle kal.
ben dün ne yaptım biliyon mu, pazı aldım :) normal saracaktım bulgurlu felan diye. ama vazgeçtim seninki gibi yapcam :) canım benim...
süper görünüyor, çok canım çekti, ellerinize sağlık...
Ne güzel çekmişsin resimleri..
cidden lahana hem sevilen hem en oyalayanlar listesinde...evde tek ben sevdiğim için dolma seklinden de ödün verip salata haline getirmiştim...:))...bu tarzda güzel olmuş...harika fikir ellerinize sağlık
görüntü süper...ellerinize sağlık..
bu dolmayı özellikle zeytinyağlısını çok severim..
yaprak kıymalı lahmacun hamurundan biraz kalın, pide hamurundan biraz ince olan hamurun üzeirne çiğ kıymalı harç hazırlanarak yapılan pide.trabzonda çok yapılır.
Nefiss görünüyor, çok ta pratik. Ellerinize sağlık.
Ciger sarmasi gibi bir goruntusu olmus.Cok severim lahananin her turlusunu.Bu sekildede deneyecegim.Nefis gorunuyor.Ellerinize saglik.
Sevgiler
Yorum Gönder