26 Kasım 2012 Pazartesi

Kolay Etli Lahana Dolması


   Lahana  dolmasını çok severim ancak yaprak ve diğer bütün sarmalar gibi vakit aldığından sıklıkla yapamam.Son zamanlarda pazı,yaprak ve lahanayı sarma değilde bu şekilde yapıyorum.Hem 10 sadece 10 dakikamı alıyor hemde bence görüntüsü çok daha güzel oluyor.

   Aynı şekilde zeytinyağlıda yapılabilir çalışan bayanlara kesin tavsiyemdir,denemediyseniz mutlaka bu şekilde deneyin...



Kolay Etli Lahana Dolması

1 orta boy beyaz lahana

300 gram kıyma
3 yemek kaşığı pirinç(veya bulgur)
1 minik doğranmış kurusoğan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su


   Lahanayı yapraklarından ayırın ve kaynayan suda biraz haşlayın.

   İç malzeme için kıyma,pirinç,soğan,baharatlar ,salça ve suyu iyice yoğurun.

   Orta boy bir kaseye haşlanan lahana yapraklarını dizip tabana 1 yaprak daha koyun.İç harçtan 1 yemek kaşığı kadar alıp kaseye koyun ve yaprakları üzerine kapatın.

   Kaseyi ters çevirip dolmanızı pişireceğiniz tencereye dizin.Bütün malzeme bittiğinde,su salça ve yağı iyice çırpıp dolmaların üzerine gezidirin ve ocak üzerinde kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.

   Dilerseniz 10 dakikada fırınlayacağınız dolmalarınızı,arzuya  göre üzerine tekrar yağ ve salça karışımı gezdirerek servise sunun.

   Afiyet Olsun...

Not:Ben fırınlamadım....

15 yorum :

nurayy dedi ki...

aylin hanım bir geldiniz tam geldiniz döktürmüşsünüz yine allerinize sağlık süperr...

Aycan dedi ki...

valla bende çok seviyorum lahana dolmasını, mutlaka denicem. valla billa hemde.

canım ben yaparken pirinç ve bulguru beraber koyuyorum, harika oluyor.

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Süpersin Aylincim dün oldukça zamanımı aldı lahanaları sarmak, keşke daha önce haberim olsaydı inan böyle yapardım. Bir sonraki sarmam bu şekilde olacak teşekkürler canım, sevgiler

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Malzemelerin hepsi evde var. Bu hafta kesin deniyorum, Ellerine Sağlık çok güzel görünüyor :)

nevininyemekleri dedi ki...

çok pratik ve güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nuray Hanım sormayın yoksa soğuyorum sık yazmak iyidir:))

Aycancım dene pişman olmazsın ilki tam düzgün olmuyor ama 2. den sonra zaten şeklini tam yapabiliyorsun...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nesli evet bu hiç zaman almıyor ve gerçekten biz çok sevdik:)

Esin mutlaka dene ev halkı dolmasız kalmasın :))

Nevin çok teşekkürler :))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir görüntü.Bayılırım lahana sarmasına ama bende bazen üşeniyorum. Bunu deneyeceğim.Bakalım başarabilecek miyim?
Sevgiyle kal.

Aycan dedi ki...

ben dün ne yaptım biliyon mu, pazı aldım :) normal saracaktım bulgurlu felan diye. ama vazgeçtim seninki gibi yapcam :) canım benim...

YELDA dedi ki...

süper görünüyor, çok canım çekti, ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Ne güzel çekmişsin resimleri..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

cidden lahana hem sevilen hem en oyalayanlar listesinde...evde tek ben sevdiğim için dolma seklinden de ödün verip salata haline getirmiştim...:))...bu tarzda güzel olmuş...harika fikir ellerinize sağlık

saniyesultan dedi ki...

görüntü süper...ellerinize sağlık..
bu dolmayı özellikle zeytinyağlısını çok severim..
yaprak kıymalı lahmacun hamurundan biraz kalın, pide hamurundan biraz ince olan hamurun üzeirne çiğ kıymalı harç hazırlanarak yapılan pide.trabzonda çok yapılır.

Serap dedi ki...

Nefiss görünüyor, çok ta pratik. Ellerinize sağlık.

bihter dedi ki...

Ciger sarmasi gibi bir goruntusu olmus.Cok severim lahananin her turlusunu.Bu sekildede deneyecegim.Nefis gorunuyor.Ellerinize saglik.
Sevgiler