28 Nisan 2014 Pazartesi

Sebze Dürüm Tarifi





   Dürüm deyince aklına et gelenlerden misiniz ? Bu tarif eminim ki fikrinizi değiştirecek .İçinde bulunduğumuz bahar ayları malum bizi sebze ve meyveye daha çok yaklaştırıyor.Ancak malum büyük şehirlerde sebzenin güzelini her zaman bulmak mümkün değil...

   Ben bu tarifte kullandığım bütün sebzeleri kapıda ödeme kolaylığıyla dalindankoptu.com'dan sipariş ettim. Bir gün önce dalından koparılan tazecik sebzeler ertesi gün elimde oldu.Antalya Kumluca'da arılı üretim yapan ve büyükten küçüğe bütün ailenin bu işle uğraştığı bu online sebze-meyve sitesini sizlere de tavsiye ederim.



Sebze Dürüm Tarifi

1 büyük havuç
1 büyük kırmızı kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Arasına Sürmek için;
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak,tuz

Lavaş İçin;
1 su bardağı süt
yarm çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
un (hazır lavaşta kullanabilirsiniz)



  Bütün sebzeleri ince uzun yani jülyen şeklinde doğrayın.Patlıcanların kararmaması için üzerine mutlaka tuz serpin.

  Zeytinyağı tavaya alın ve biraz ısıtın.Sırasıyla önce havuç sonra biberler en son kabak ve patlıcanı ilave edip çok karıştırmadan tavayı sallayarak soteleyin.(havuç ve biberler daha geç piştiği için sıra önemli) Diriliğini kaybetmeden altını kapatıp biraz soğumaya alın.

  Lavaş için 2 su bardağı un,tuz,1 su bardağı süt ve sıvıyağ ile hamur yapın.Un az gelirse un ekleyin ve bu hamurdan 5 adet beze yapın 10 dakika dinlendirin. Lavaşlarınızı unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın ve ısınmış teflon tavada arkalı önlü pişirin.Pişen her lavaşın üzerini nemli bir bezle örtün ki kurumasın.

  Süzme yoğurt,mayonez,labne peyniri ,ezilmiş sarımsak ve tuzu iyice çırpın.bir lavaşı tezgaha alın ve yoğurt sosu lavaşın her yerine yayın.Sebzeleri lavaşın bir köşesine dilediğiniz kadar koyup lavaşı rulo sarın.Dilerseniz ortadan ikiye böldüğünüz dürümünüzü soğutmadan servise sunun.

   Afiyet Olsun


6 yorum :

Unknown dedi ki...

Bende çok severim ellerine sağlık görüntü nefis

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis görünüyor,hem sağlıklı hemde lezzetli..ellerinize sağlık..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Burdaki dönerlerde de kirmizi ve beyaz soslar oluyor kimi mayonezli kimi yogurtlu,aslinda Türkiye de de artik sos kullanilsa ne güzel olur,kuru ve soguk soguk döner diye satiliyor,senin lavaslarda sosuda harika görünüyor ellerine saglik Aylin!

Limon çiçekleri dedi ki...

Ben bu lezzete şapka çıkarırım..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Aylin sebze dürüm nefis görünüuyor gerçektende. ben et dürümü hiç yemek istemem çünkü hem et, hem dürüm itibariyle oldukça besin değeri yüksek ve kalorisi bol. bu şekilde ise tam bir diyet olmuş birazdan ilgili siteye de bakacağım çok teşekkürler benim derin dondurucuda lavaşlarım var onlarla en kısa zamanda deneyeceğim. sevgiyle kal..

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık hem sağlıklı hem de doyuru bir tarif olmuş :)