6 Mayıs 2014 Salı

KAT KAT POĞAÇA




Yapım aşamalarına bakıldığında oo çok uzunmuş diyebilirsiniz ama gerçekten çok kolay ve kat kat dokusuyla çok lezzetli bir poğaça bu....Misafirin geleceği günden bir  önceki akşam yağını sürüp ertesi güne kadar dolapta bekletebilirsiniz.

Yumuşacık ve ağızda dağılıyor,bir kere deneyin mutlaka,ne demek istediğimi anlayacaksınız.






KAT KAT POĞAÇA (32 adet orta boy poğaça için)

1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
1 yumurta (sarısı üzeri için)
5-6 bardak un

Arasına;
100 gram erimiş tereyağ

İç Malzeme;
5-6 dilim pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 yumurta akı(sarısı üzerine)

4 bardak unu yoğurma kabınıza alın ve ortasını havuz gibi açın.Orta kısmına ılık su,süt,şeker,1 yumurta akı,instant maya,mahlep,sıvıyağ ve tuzu koyup yavaşça kenarlardan un alarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.(kenardaki 2 bardak unu hamuru kıvama getirmek için kullanın)

Yoğurduğunuz hamurdan 20 adet eşit büyüklükte beze yapın.Bezelerin üzerini örterek 5 dakika dinlendirin.

1 adet bezeyi tezgaha alıp biraz un ve merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.Üzerine erimiş tereyağı sürün ,mutlaka heryerine gelsin.İkinci bezeyi tekrar pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlı hamurun üzerine kapatın onunda üzerine tereyağ sürün.Bu şekilde 10 adet bezeyi kat kat üst üste düzün.En üstteki hamura yağ sürmeyin.

Kalan 2. grup 10 adet beze içinde aynı işlemi tekrarlayın.Kat kat 10 'lu gruplar halinde 2 adet hamur katlarınız olacak.Üzerini strech film ile örtüp arasındaki tereyağların donması için en az 2 saat buzdolabına kaldırın.

Pastırmayı minik doğrayın,içerisine kaşar peynirini ve 1 yumurta akını ilave edip iyice karıştırın.Yumurta akını kaşar peynirinin dışarı akmaması için kullanıyoruz.Siz dilediğiniz harcı kullanın,patatesli,peynirli,kıymalı vs...

Süre sonunda ilk önce 1 grubu dolaptan çıkartın ve tezgaha alarak merdaneyle açabildiğiniz kadar ince olarak yuvarlak açın.Hamuru önce + şeklinde dörde bölün.Sonra her bir parçayı sigara böreği saracak gibi 4 'e bölün ve 16 parça elde edin.Her parçanın geniş kısmına biraz iç harç koyun.Kenarları kapatarak sigara böreği gibi sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. 

Oda ısısında 15 dakika bekletin.Kalan ikinci hamura da aynı işlemi tekrarlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

3 yorum :

Unknown dedi ki...

Çok nefis gözüküyor...Ellerine sağlık

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ahahaa Aylin ben eski postu yeni diye mi okumuşum da yorum yazmışım :))) kendime çok güldüm:)))) ama bana şevk verdi yine de, yarıda bıraktıgım rejime yarın itibariyle diyetisyene giderek başlamaya düşünüyorum tekrar. bugünkü pattizleri mideye indirdim tabüüüü :))) poğaçalar da pek pofidik valla olsa nasıl yerim var ya hüpppp

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bayıldım bu katlara hacım ellerine sağlıkkkk:)