17 Nisan 2012 Salı

SİLOR -hazır yufkadan-









Silorun hamuru aslında evde açılır özellikle yazdan kış için yapılıp kurutulan kuru yufkalar ilede yapanlar var çevremde.Benimki her zamanki gibi pratik vakit almayan cinsten yani yemeğin en zor kısmı tavuğu didiklemek kısmı :)





SİLOR(4 kişilik)



3 adet yufka
3 adet kalçalı tavuk budu
1 büyükçe kase sarmısaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı salça ve biraz pul biber,tuz

1 yufkayı tezgaha serip sıkı sıkı rulo yapıyoruz.Ruloları ikişer parmak kalınlığında kesip kesilen yerleri yukarı gelecek şekilde tepsiye sıkı sıkı yerleştiriyoruz.Bütün yufkalar için aynı işlemi tamamlayıp tepsiyi dolduruyoruz ve yufkaları 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika kızartıyoruz.


Bu sırada tavukları 3 bardak su ile haşlıyoruz ve irice didikliyoruz.Fırından çıkan silorların üzerine sıcak tavuk suyunu gezdiriyoruz.

Tereyağda salça ve pul biberi yakıp,tavuklu silorun üzerine önce sarmısaklı yoğurdu ardından tereyağı döküp bekleyip çok yumuşamasına izin vermeden afiyetle yiyoruz.




Afiyet Olsun....


NOT : Arkadaşlar aşağıdaki linki tıklarsanız unutulmaya yüz tutmuş aile yemeğiniz ile sizde yarışmaya katılabilirsiniz.


Benim tarifim Etsiz patlıcan yemeği oy verirseniz memnun olurum :) Normalde oylamalı ve beğenmeli yarışmalara asla katılmazdım ama bu yarışmanın benim için önemi var ...Desteklerinizi görmek beni mutlu eder,tabi sizin tariflerinize görmek isterim :)




25 yorum :

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

AYLİNCİM ELLERİNE SAĞLIK.
:)
MMM HARİKA BİR LEZZET
:)

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım cok guzel bır yemek olmus

durme durme dedi ki...

Bu gün deneyeceğim enfes görünüyor, ellerine sağlık. Mutlu haftalar.

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

ellerinize sağlık çok farklı bir lezzet olmuş ben bunu kuzu kuşbaşı ile yapıyorum onuda tavsiye ederim sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

sayfaya girdim oyumu verdim canım.hadi hayırlısı.başarılar diliyorum.bu arada yemekte harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

Nil dedi ki...

BU SİLORU MUHAKKAK DENEYECEĞİM. bayılırım sarmısaklı yoğurtlu yemeklere. yalancı iskender gibi. mmm ellerine sağlık

fiamma dedi ki...

Bir hafta sonu için pratik bir tarif, teşekkürler Sevgili Aylin...

Burcu Kayhan dedi ki...

Merhaba,
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.Bizim ailenin yemeği facebook sayfasını ziyaret edip, size oy verdim.Gönlünüze göre olsun inşallah.Sevgilerimle:)

Unknown dedi ki...

pratik gene öğün kurtarıcı olmuş ellerine sağlık:)

durutarifler dedi ki...

Oy oy oy nasıl da severim.
Eminim çok güzel olmuştur
Ellerine sağlık arkadaşım

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Ne güzel bir yemek öyle, eminim tadı da nefistir. Ellerine sağlık Aylincim. Sevgiler...

Aycan dedi ki...

Aylinim ellerine sağlık nefis görünüyor.Amaaaa ben bu akşamm ne yapcammm :) senin şu etsiz palıcan yemeğinden yapcam. :)

zeynep dedi ki...

Ben bu yemeği kıymalı yapıyordum tavukta süper fikirmiş ama adını bilmiyordum :))

Oylar sana kurbannnn olsun aplam..;P

u.aydin dedi ki...

ben sironu biliyorum,bu tavuklu oluyor bizimkisi sade saytimda da vardir ya,ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

Ferkay dedi ki...

Değişik bir tat ellerine sağlık Aylincim.
Sevgiler..

made in funda dedi ki...

mmmmmmmmmmmm nefis...ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Aylinim çok yakında yakınına gelicem inşallah.. ben sana bol bol tavuk didiklerim sende bana bundan hazırlarsın olur mu :))

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

offf acayip güsel görnüyor hacım,
ellerine sağlık,
bütün oylar feda olsun sana:)
çok öperim:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Bu benim damat paçasına da sanki azıcık benziyor:) Ellerine sağlık canım:) bu arada inanmayacaksın bugün facebook açık burda ve oyladııım. 48di 49 oldu. başarılar canım:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tümayım içimde kalmış bastırılamamış damat paçası aşkım ortaya çıkmış olabülürmü acaba :)

LaMa dedi ki...

bu aksam caya gelcek arkadaslara ben de bundan yapacagim. Orijinal siron yufkasi ile, taa Turkiye'den getirmistim

ebru altin dedi ki...

Bu lezzetli yemeği Artvin'li komşumuz yapıp getirmişti geçenlerde. İnanılmaz güzel bir lezzetmiş doğrusu. Sizin de ellerinize sağlık...

Közde Piliç dedi ki...

lezzetli ve kömürde yapılan közde piliç nasıl yapılır. tariflerinizde yer verirseniz sevinirim.

Adsız dedi ki...

Tarifinizi denedim çok lezzetli oldu. Fakat tavuğu didiklemek mahvetti beni. Ayrıca tavuk değilde orjinalinde olduğu gibi sade veya kıymalı olsa daha iyi olacakmış gibi. Tavuk pek hoşuma gitmedi bunda.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Zaten tariftede en zor kısmının tavuğu didiklemek olduğunu belirttim.Kıymalı nasıl oluyor bilemedim zira bu ya et yada tavuk haşlanarak yapılırki suyuylada ıslatalım..Afiyet olsun...