20 Şubat 2013 Çarşamba

SAFRANLI PİLAV



Safranlı pilav tek başına yenmez öyle değil mi ? :)

Safranı aldığımdan beri çoğu yemekte kullanıyorum.Et ,tavuk yemekleri ve pilavlar için güzel bir renk veriyor.Aroma veriyormu derseniz pek değil!Fiyatı ona göre daha ucuz olan zerdeçalı da safran gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Safran-zerdeçal insan vücudunda başta kanserli hücreler olmak üzere pek çok şeye iyi geldiğini duyunca kullanmamak içten bile değil zaten :)Safran  çok iyi bir antioksidandır.Strese karşı birebirdir,beyindeki seratonin hormununu aktive ederek mutluluk sağlar.Kanserli tümörü küçültücü etkisi vardır. Ayrıca tümörün yayılmasını önler.Göz hastalıklarının ilerlemesini durdurur.Kötü kolesterolü düşürür.Kalbi kuvvetlendirir.Kabızlığı giderir.Gaz gidericidir.

Ancak belirtmeden geçemiyeceğim safranın aşırı kullanımı da zehirlenmelere yol açabilir.O sebepten herşey ibi kararında kullanmanızı tavsiye ederim.

Keklerden kurabiyelere pek çok alanda da kullanıma müsait nötr 'a yakın bir tadı var üstelik ...

Ben bu sefer üzerine bezelye ve düdüklüde pişirdiğim kuzu budu ile servis yaptım.

SAFRANLI PİLAV

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
1 kaç adet safran dalı
3 su bardağı et suyu(veya tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçleri nişastası gidene kadar iyice yıkayın.Ilık tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin.

Yağları pilav tenceresine koyun.Pirinç, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edip çok karıştırmadan pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Et suyuna zerdeçalı ve safranı karıştırın ve suyu pirinçlere ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın.Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Tencere ve kapağın arasına kağıt havlu sıkıştırıp pilavınızı 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun.

14 yorum :

Asyadan Esintiler dedi ki...

elinize sağlık.sevgiler.

ömür dedi ki...

ellerinize sağlık çook güzel görünüyor:)tarifi yapacağım mutlaka sevgiler

Asya Spot dedi ki...

harika görünüyor.. Denemek lazım ama sizinki kadar güzel yapamayız sanırım

www.ikincielspotesyaci.blogspot.com/

Sayın KARACA dedi ki...

Bizim İranlı bir aile dostumuz var. Onlar hakiki safranı çok kullanır. Özellikle iran pirinci ile pişirdikleri pilava.. Ama maalesef ben bir türlü alışamadım tadına :( Çok ağır geliyor bana kokusu ve tadı. Ama senin gibi bir sunum yapılsa tereddüt etmem sanırım :)

Unknown dedi ki...

görüntüsü çok güzel,tadını çok merak ettim,deneyeceğim en kısa zamanda..
ellerinize sağlıkk

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık çok hoş olmuş. :)

Funda Ceyhan dedi ki...

Yine harika bir görüntü, ellerine sağlık canım..

kalpkurabiye dedi ki...

nefis bir görüntü ellerine sağlık Aylinciğim:))
sevgiler..

Oglak Kizlari dedi ki...

Hiç ''safran'' kullanmadım.
İlginçmiş, eline sağlık.

Cahil anne

Asuman la dedi ki...

hımmm nefisss :)

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık
yenilesi bir lezzet

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
Safranlı pilav benim de tercihlerim arasındadır.
Hele de böyle nefis bir görüntüyle birleşirse hayır demek mümkün mü?:)
Sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

miisss ohh ellerine sağlık Aylin'imm...

sevgiler
Evren

TATESAL dedi ki...

Süper bir görüntü sultanım tam saraylara layık tabi birde sana afiyet olsun....unutmadan blogunun bu halini daha cok seviyorum iyi geceler