11 Nisan 2014 Cuma

ISPANAKLI KEK



Bundan bir kaç yıl evvel ıspanaklı kek-pasta yaptığımda yiyenlerin ilk sözü aaa ne kadar çok fıstık kullanmışsın olurdu.Artık o kadar yaygınlaştı ki  bilmeyen yok gibi neredeyse..

Siz yinede değişik görüntülü renkli ve lezzetli bir kek yapmak isterseniz buyrun tarife; 


Ispanaklı Kek

3 yumurta(oda ısında)
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı oda ısında tereyağ
250 gram ıspanak yaprağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Üzeri İçin;
Pınar Kremilla
Çilek
Fıstık




Ispanak yapraklarını iyice yıkayıp yarım çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayıp ılınmasını bekleyin.Fazla suyunu döküp yaprakları ve biraz suyunu blenderden geçirerek püre yapın.

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Tereyağı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.Süt ,sıvıyağı ve ıspana püresini ekleyip çırpın .En son 2,5 su bardağı elenmiş un,kabartma tozu,vanilya,hindistan cevizi ve tarçını ekleyip karışına kadar çırpın.(Eğer ıspanağı fazla sulu bıraktıysanız ve hamur çok suluysa kalan yarım bardak unuda ekleyin)

KArışımı yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın.180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40dakika pişirin.Kontrol için kürdan testi yapabilirsiniz.

Ben üzerine Pınar Kremilla ve çilek kullandım.Siz İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

1 yorum :

Aycan dedi ki...

Bende pastasını yapmayı düşünüyordum canım.Ellerine sağlık. Sevgiler