21 Mayıs 2014 Çarşamba

Brownie Tarifi




Çikolatalı kekleri ne derecede sevdiğimiz malum.Üzerine birde erimiş çikolata döküldüğünde yemede yanında yat cinsinden leziz bir pastamsı kek oluşmakta.Bugün sizlere lezzetli ve tam kıvamında bir brownie tarifi vereceğim.

Borownieyi  servis sırasında biraz ısıtıp yanında bir top kaymaklı dondurma ile yaz kış bütün misafirlerinizi gururla ağırlayabilirsiniz.



Brownie Tarifi (24 cm kalıp)

3 iri boy yumurta
1 su bardağı şeker
125 gram tereyağ
1 çay bardağı süt
bir tutam tuz
100 gram sütlü çikolata
1 paket vanilya
50 gram kakao
2 su bardağı un

Üzeri için;
200 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata



Yumurtaların sarısı ve aklarını ayırın.Aklarını bir tutam tuz ile birlikte kar haline gelinceye kadar iyice çırpın.

Yumurta sarılarını  1 su bardağı şeker ile şeker iyice eriyene kadar çırpın.125 gram tereyağı eritin içerisine 100 gram kırılmış sütlü çikolatayı ilave edip eritin.Soğuması için içerisine 1 çay bardağı sütü de ilave edin.

Yumurta sarılarına çikolatalı ,yağlı ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın.Ardından eleyerek un,kakao ve vanilyayı ekleyip çırpın.

En son yumurta aklarını 3 seferde yavaşça kek hamuruna ekleyin ve tahta kaşıkla hamuru çok söndürmeden aklar hamura karışana kadar yedirin.

Karışımı yağlı kağıt serilmiş 24 cm'lik kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Bitter çikolatayı benmari usülü eritin. (İçi su dolu büyükçe bir kabı ocağa alıp üzerine bir cezve koyup kırılmış çikolataları su buharı ile eritin)

Fırından çıkıp biraz ılınan kekinizin üzerine yavaşça erimiş bitter çikolatayı dökün. Bitter çikolata donduğunda beyaz çikolatayı da aynı şekilde eritip brownie'nin çatalla veya krema torbasıyla zigzaklar çizin.


Afiyet Olsun...


4 yorum :

Lezzet sarayı dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor ellerine sağlık.

sarkaç dedi ki...

çok çekici görüntüler ve
damak tadı garanti bir tarif.
ellerinize sağlık

Cigdem dedi ki...

Merhaba, harika gorunuyor. Keki firinin alt katina mi koydunuz yoksa ortasina mi?

Unknown dedi ki...

Orta kısma koyuyorum her zaman