6 Haziran 2014 Cuma

Kolay Çilekli Pasta


Hazır pandispanya ile yapılan pastaları pratikliği açısından çok severim.Evet evde pişirdiğiniz pandispanyanın özellikle çikolatalıysa tadı çok daha nefis oluyor ama sade pandispanya da açıkçası ben bu farkı göremiyorum.

Bu tarifi isterseniz muzlu,kirazlı,vişneli kayısı vb. meyvelerlede yapabilirsiniz.Sadece muzlu yapmak isterseniz muzların kararmaması için üzerine limon suyu  ve biraz pudra şekeri gezdirmeniz gereklidir.

Çilekli Kolay Pasta
1 hazır pandispanya
yarım su bardağı süt
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
100 ml süt kreması
Üzeri İçin;
100 ml süt kreması
100 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı tereyağ

Ayrıca;
Yarım kilo çilek


Öncelikle kremamızı hazırlayalım.Süt,nişasta,un,yumurta sarılarını topaklanmaması için sürekli çırparak pişiriyoruz.Göz göz olduğunda şekeri ,tereyağı ve  vanilyayı ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.Kremayı arada sırada karıştırarak ılıtıyoruz ,ılındığında içerisine 100 ml süt kreması ekliyoruz.

Pandispanyanın alt ve üstünün iç kısımlarını süt ile ıslatıyoruz.Kremayı alt kısmın tamamına sürüyoruz.Bu şekilde biraz bekleterek kremanın donmasını sağlıyoruz.10 adet kadar çilek ayırıp kalanı dilimler halinde kesiyoruz ve kremanın heryerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz.

Pandispanyanın üst patınıda kapatıp bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.

Süt kremasını bir cezvede ısıtıp içerisine kırdığımız bitter çikolatayı ve tereyağı ilave ediyoruz.Sürekli karıştırıp çikolata eridiğinde bu karışımı biraz koyulaşması için buzdolabına kaldırıyoruz

Yaklaşık 2 saat sonra pastamızın üzerine  erimiş çikolatayı döküyoruz.Hiç özenmeyin , bırakın aksın ben öyle yaptım.En son Çilekleri pastanın ortasına yerleştirin ve dilerseniz beyaz çikolata ile süsleyin.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok :