5 Haziran 2014 Perşembe

Mısır Unlu Rulo Poğaça



Mısır ununu poğaça ve hamur işlerinde kullanmayı çok severim. Daha evvel burada yayınladığım tereyağlı mısır unlu poğaça tarifime göz atabilirsiniz.Bu seferki tarif mayalı ve daha pufur pufur cinsten.

Denemenizi tavsiye ederim,hem çok kolay hemde el oyalamayan lezzetli bir tarif.



Mısır Unlu Rulo Poğaça

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gram yumuşamış tereyağı
2 yumurta (1 sarı üzerine)
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un (artabilir)

İç Malzemesi;
3 adet haşlanmış patetes
1 adet orta boy kurusoğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber,karabiber,tuz
maydanoz
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Veya;
1 kase beyaz peynir
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
pulbiber,maydanoz

2 su bardağı mısır unu ve 1 su bardağı un hamur yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır.Ilık su ve süt,yumuşamış tereyağ,1 tam yumurta ve 1 yumurta akı,maya,şeker ve tuz  eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.(Daha un ilavesi gerekebilir)

Hamurun üzerini strech film ile örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.

İç malzemesi için 1 yemek kaşığı sıvıyağda minik doğranmış kuru soğanı soteleyin.İçerisine haşlanmış 3 patatesi rendeleyip bir iki çevirin ve altını kapatın.En son tuz,baharatlar ,maydanoz ve kaşar peyniri rendesini ekleyip ılınmaya bırakın.

Kenardaki hamuru iki eşit parçaya bölün ve yağlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.Her tarafına iç harçtan serpiştirip rulo şekline getirin.Rulodan 2 parmak genişliğinde poğaçalar elde edip tepsiye dizin.

Hamurun diğer yarısınada aynı işlemleri uygulayıp tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısıyla çörek otu serpin.175 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.



3 yorum :

nursen aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık bende poaçalarda mısır ununu sevenlerdnim,sanki daha bir lezzetli oluyor..

selma tamer dedi ki...

enfes duruyor elıne sağlık

CANBOGAZDAN dedi ki...

guzel pogaca, olsa da yesem :)