17 Haziran 2014 Salı

Milföylü Patatesli Çıtır


Aslında milföy hamuru çok kullandığım bir hamur değildir. Ancak tatlı tuzlu bütün tariflere yakışan bu hamurun sürekli dondurucuda bulunması şüphesiz ki büyük kolaylık. 

Bu tarifi iki şekilde yapabilirsiniz.Ya iki milföy arasına sürebilirsiniz yada üzeri açık olarak kanepe şeklinde servis yapabilirsiniz.


Milföylü Patatesli Çıtır (16 adet için)

4 adet milföy hamuru

2 adet haşlanmış patates
2 adet tazesoğan
1 yemek kaşığı labne peyniri
7-8 dal dereotu
tuz,kırmızıbiber

Dondurucudan çıkardığınız milföy hamurunu oda sıcaklığında 5 dakika bekletip her birini kare şeklinde 4'e bölün.

Haşlanmış patatesleri ezip içerisine tuz,ince doğranmış soğan dereotu ve labne peynirini ekleyip karıştırın.

Milföy hamurlarını tepsiye dizip 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyan milföyleri dikkatlice ortadan ikiye bölüp iki parçanın arasına biraz patatesli harç koyun.Bütün milföyler bittiğinde dilerseniz kürdan batırıp servise sunun.

Afiyet Olsun.



7 yorum :

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Bende pek kullanmam ama acil durumlarda işe yarayan bir malzeme.Aylinciğim sunum harika kanepe olarakta güzel bir altarnatif.Çok hoş gürünüyorlar ellerinize sağlık

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık:)

emir kokusu dedi ki...

milföyü çok sık olmasa da kullanıyorum.. ellerinize sağlık güzel görününyor :)

emir kokusu dedi ki...

milföyü çok sık olmasa da kullanıyorum.. ellerinize sağlık güzel görününyor :)

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

çok güzel görünüyorlarrr bayıldım, eminim tatları da bir o kadar güzeldir.

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Döktürmüssün yineeee :-)))amaninnn!

Nursevin Sönmez dedi ki...

kurtarıcımız milföy burdada devrim yaratmış. çok iyi fikir. Ellerinize sağlık